Lösemiyi Yendi, Hastalık Sürecini Kitabında Anlattı

Nisa Yılmaz/ Ramazan Öner, 12 yaşında yakalandığı Lösemi(kan kanseri) nedeniyle çocukluğunu hastanede geçirdiğini ve ailesinin bu süreçte kedisine destek olduğunu, ailecek mücadele ettiklerini söyledi.    

Lösemiyi Yendi, Hastalık Sürecini Kitabında Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Okuldan 1 Günlüğüne Ayrıldım, 3 Yıl Sonra Geri Döndüm”

Bulantı ve kusma şikayetiyle bir günlüğüne okuldan izin alan Güner, ancak 3 yıl sonra geri dönebildiğini söyleyen Öner, şöyle anlatıyor 3 yıllık süreci:  "Henüz 12 yaşında, ortaokul birinci sınıftaydım. Çocukluğumun en güzel dönemleriydi. İlk belirtiler okuldayken, baş dönmesi ve mide bulantısı şeklinde ortaya çıktı. Belirtiler gün geçtikçe arttı ve muayene olmak için okuldan bir günlüğüne izin aldım. Yapılan muayenede lösemi (kan kanseri) teşhisi kondu ve erken teşhis ile Ankara'ya sevk edildim. Okula geri dönmem 3 yıl sürdü. Okulumu arkadaşlarımı hatta kalemin, silginin, defteri kokusuna kadar özlemiştim. Özlemi 3 yılsonunda giderdim tekrar.”

“Her Uyandığımda Bir Yatak Boş Kalmış Oluyordu”

Öner, “O dönemlerde hastanede tedavi gördüğümde yatak sayıları fazlaydı. Birçok hasta ile aynı odada tedavi görüyorduk. Her sabah uyandığımda bir yatağın boş kaldığını görüyor ve ardından feryat sesleri yükseliyordu. O zaman anlıyordum ki bu hastalık insanı ansızın sevdiklerinde koparıp alıyordu. Hep şükür ettim.” Dedi.

Biriktirdiği Notları Kitaba Çevirdi

Tedavi süreci boyunca biriktirdiği notları kitaplaştıran Öner son olarak kitabına dair düşüncelerini  şöyle dile getirdi: “Hayata tutunmak için bir nedene ihtiyacım vardı. Bu neden de günlüğümdü. Her günümü o günlüğe şiir ve not olarak biriktiriyordum. Güçlü olmam için ayağa kalkmam için çok nedenim vardı. Çünkü babam benim için kaldırımlarda sabahlıyordu. Annemin üzüntüsünü ve göz yaşları, bu hastalıkla ailece mücadele ettiğimizi gösteriyordu. Bu mücadeleyi kazanacağımı biliyordum. Dönüp 15 yıl geriye baktığımda ne kadar sabırlı ve güçlü olduğumu görüyordum.  Biriktirdiğim notları acısı ve tatlısı ile kitaba dönüştürmeye karar verdim. Çünkü en kötü günümde derdimi tek anlattığım ajandamdı, günlüğüm. 'Merhaba Yaşamak' adlı kitabımı Roman ve şiir olarak çıkardım. Şuan sağlık durumum çok iyi kötü günler geldi geçti. Yazdığım bu kitabı tüm lösemi hastalarına yol göstermesini umut ediyorum.”