'Tedavi de Edemezsin'

İsrail'in Filistin'de masum insanları, çocukları ve bebekleri öldürmekle kalmayıp, yaralıların tedavi edilmesinde önemli bir rol üstlenen Türkiye'ye olan kin ve nefreti bitmiyor.

'Tedavi de Edemezsin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas konusunda kullandığı ifadeler, İsrail'de geniş yankı uyandırdı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Hamas ile ilgili görüşlerine katılmadığını söyleyen Erdoğan, "Hamas'a 'terör örgütü' dersek, bu acımasız bir yaklaşım olur." demişti.

Erdoğan, Hamas'ın bir direniş örgütü olduğunun altını çizerek, binden fazla Hamas üyesinin Türkiye'deki hastanelerde tedavi altında olduğunu bildirdi.

İsrail basını, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerini manşetlerden okurlarıyla paylaştı.

Jerusalem Post gazetesinin "Erdoğan: 1000'den fazla Hamas üyesi, Türk hastanelerinde tedavi görüyor" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu yapıdan "direniş hareketi" şeklinde söz ettiği belirtildi.

Görüldüğü gibi İsrail “biz öldürürüz, ölmeyenler de hastanesizlikten, doktorsuzluktan ve ilaçsızlıktan ölür. Siz niye bu yaralıları ülkenizde tedavi ediyorsunuz” gibi vahşilik ve yüzsüzlük örneği sergiliyor.

Ve bunu da dünyanın gözü önünde pervasızlıkla yapıyor. İsrail’in bu yüzsüzlüğünü anlıyoruz da İslam dünyasının duyarsızlığı kahrediyor insanı ve mazlumları.

Ne zaman kalkıp dirileceğiz. Ne zaman bir atacak yüreğimiz. Ne zaman toplu atacak kalbimiz. Ve ne zaman öleceksek de neden bu ölüm Allah için olmasın diyeceğiz.

Sahi çıkar mı İslam coğrafyalarından böyle yürekli bir ses. Ve bu sese kulak verecek hakiki ihvanlar.