Sakin Ol Gençlik!

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir okul müdürünün silahla vurulması bu hafta da ilimizde bir öğrencinin öğretmenini bıçaklaması.

Sakin Ol Gençlik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu olaylar ilk de değildi son da olmayacak. Nedir bu gençlerimizin öfkesi? Nerede kabarıyor, neyi biriktiriyorlar içlerinde ve nasıl oluyor da ya arkadaşlarına ya da öğretmenlerine sudan sebeplerle parlıyor ve patlıyorlar.

Bizler, kadınlarımıza şiddete yoğunlaştık, çocuklarımızın sınav başarılarına odaklandık ama sanırım gençlerimizi unuttuk ve kendi hallerine bıraktık.

Ergenlik döneminden kaynaklı elbette bazı davranış bozuklukları göstermeleri normal ve doğal ama bunun anlık öfke nöbetlerine dönüşüp öldürme ve yaralamaya kadar varan böylesine acı bir sürece dönüşmemeleri gerekiyor.

Okullarımızdaki rehber öğretmenlerimiz ve RAM sanırız ki sadece yaşanan vakalar ve problemli gibi gözüken öğrenciler üzerinde çalışıyor ve buna dair programlar yapıyorlar.  Oysa gerek kız gerekse erkek, ergenlik dönemini yaşayan tüm öğrencilerimize yönelik başarıyı artırma seminerleri yanında öfke kontrolü, empati kurma yeteneği, insani ilişkiler, adabı muaşeret ve iletişim becerileri konularında da seminerler verip çalışmalar yapması gerekiyor.

Evde, okulda, dışarda patlamaya hazır el bombası gibi gençlerle karşılaşıyoruz. Bir şey sormaya, bir şey istemeye korktuğumuz öğrencilerimiz var çevremizde.

Başta Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul idarecileri olmak üzere tüm ilgili kurumlarımızın öğrenci ve gençlerimizin akademik başarılarıyla ilgilendikleri kadar duygu durumlarıyla da ilgilenmeye ve bunu biraz dert edinmeye davet ediyoruz.

Öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin, yeni kuşağın eleştirilmeye hele hele topluluk içinde rencide edilmeye karşı sert tepkiler verme potansiyelini de göz ardı etmemeleri gerekir.

Şiddet içerikli oyunların öğrenci davranışlarına yansıyacağı, bunların tesiri ile güç gösterisi yapma ihtimali yanında bu kuşağın öfkeli ve sabırsız bir nesil olacağı, gençlerin bu tür olumsuz davranışlarının sosyal medyada yayınlanmasıyla kelebek etkisi yaratarak daha da artmasına sebep olacağı gerçeğiyle hepimizin yüzleşmesi ve bize düşen görevi sorumluluk duygusuyla yapmamız gerekiyor ki benzer olaylar yaşanmasın.