Elazığ'da Ekmeğe Zam Yapıldı!

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Kanal Fırat canlı yayınında Elazığ'da açık ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Elazığ'da Ekmeğe Zam Yapıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının canlı yayın konuğu olarak açıklamalarda bulundu.

Kurnaz, Elazığ’daki ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaparak fırıncı esnafının ekmeğe zam talebi olduğunu belirtti.

“BÖLGEDE EN PAHALI EKMEK ELAZIĞ’DA”

Hem açık ekmek hem de somun ekmeğe zam yapılması için Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ile bugün bir görüşme yaptıklarını belirten Turan Kurnaz, “Valimizle ekmeğe zam yapılması için bir görüşme yaptık. Ticaret İl Müdürümüz toplantıda Türkiye’deki ekmek fiyatlarıyla ilgili bir sunum yaptı. Şuan sadece 3 şehirde ekmek 10 TL’den satılıyor. Diyarbakır’da ve Malatya’da ekmek 7,5 TL’ye satılıyor. Elazığ’da ise 8 TL’ye satılıyor. Şuan baktığımızda bölgedeki en pahalı ekmek Elazığ’da. Ancak esnafımız zorlandığını ifade ediyor. Esnafımızı düşünürken diğer taraftan vatandaşımızı da düşünmemiz gerekiyor” dedi.

AÇIK EKMEĞE 2 TL ZAM GELDİ!

Turan Kurnaz sadece açık ekmeğe 2 TL’lik bir zam kararı aldıklarını söyleyerek “Bizler esnafımızdan bize iletilen zam talebini valimize ilettik. Valimiz somun ekmeğe zam yapılmamasını biraz beklenilmesi kararını verdi. Elazığ’da somun ekmeğe şu anlık zam yapmıyoruz. Ancak açık ekmeğe 2 TL’lik zam yaptık. Elazığ’da 8 TL’den satışa sunulan açık ekmek 10 TL’den satışa sunulacak. Kararı bugün imzaladım. Birkaç gün içerisinde de uygulanmaya başlanacak” ifadelerini kullandı.