Elazığ'da Eczacılar 185. Yılını Kutladı 

Elazığ'da  14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü 'Bilimin ışığında, toplumun kalbinde, ilacın olduğu her yerde eczacı' ana temasıyla kutlandı.

Elazığ'da Eczacılar 185. Yılını Kutladı 

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası ev sahipliğinde bir otelde düzelenen gala yemeğiyle 185. yılını kutlayan bu özel geceye odaya bağlı Elazığ, Bingöl ve Tunceli de faaliyet gösteren eczacılar ve aileleri katıldı.  23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Uğur Çelik yaptığı konuşmada " Bu sene 185. Yılını kutladığımız 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günümüzün ana teması Türk Eczacıları Birliği tarafından “Bilimin ışığında, toplumun kalbinde, ilacın olduğu yer yerde eczacı ” olarak belirlenmiştir. 
Birinci basamak Sağlık Hizmeti Sunucuları Kapsamında olan eczaneler ve eczacılarımız yurdumuzun her yerinde,her koşulda halk sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın ilaca erişimini sağlamak için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Ancak gerek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’da ilaca ayrılan payın azalması , gerekse miadını doldurmuş olan ve acilen güncellenmesi gerekli olan İlaç Fiyat Kararnamesi nedeniyle piyasada oluşan ilaç yoklukları hem vatandaşlarımızı hem de biz eczacıları zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Elazığ'da Eczacılar 185. Yılını Kutladı 

EN PAHALI İLAÇ PAHALI BULUNMAYAN İLAÇTIR

Çelik "Unutulmamalıdır ki en pahalı ilaç,bulunmayan ilaçtır.  Son zamanlarda artan giderler ve yüksek enflasyon eczane ekonomileri üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Artan kırtasiye ve Sağlık Uygulama Tebliği kaynaklı bürokrasi işleri biz eczacıların asli görevi olan ilaç danışmanlığı görevini yapmamızı çok zorlaştırmaktadır. 
Yetkili Sağlık Otoriteleri tarafından, daha sağlıklı bir İlaç Hizmeti sunulması amacıyla sektörümüz paydaşları tarafından dile getirilen sorunlara ve çözüm önerilerine kulak verilmesini ve acilen çözüm yollarına gidilmesini bekliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde,sorunlarımıza kalıcı çözümlerin sunulduğu ve biz eczacıların asli görevi olan “Halkımızın bilinçli ilaç kullanması için İlaç Danışmanlığı” görevini yürüttüğü daha güzel günlere kavuşabilmek 
ümidiyle tüm meslektaşlarımızın  14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Eczacılar 185. Yılını Kutladı 

Elazığ'da Eczacılar 185. Yılını Kutladı