Mehmet DUMAN

Kan Kaybı Devam Ediyor

Mehmet DUMAN

      Tökezleniyoruz, yürümekte zorluk çekiyoruz, çözüm üreten yok. Zaman geçiyor, vakit daralıyor, Atı alan Üsküdar’ı geçerken biz derede boğulmaya devam ediyoruz.

      İlimizin profesyonel yapıda olan iki tane futbol takımında işler arzu edildiğinin aksine hareket ederken kan kaybetmeye devam ediyoruz. 23 Elazığ futbol kulübü şehirle bir türlü bütünleşemediği için bu sıkıntı alınan sonuçlara da yansımış gibi.

      Sezon başında yönetimsel anlamda gerek kulübe destek gerekse hedef belirleme ya da altyapı oluşturma gibi düşüncelerini net bir şekilde ortaya koymakta sıkıntı yaşayan takım yönetimi transfer sürecini sessiz geçirmeyi benimserken bir anlamda alınan kötü sonuçların da mimarı oldular adeta.

      Şehirden kopuk bir görüntü vermekte ısrarını sürdüren 23 Elazığ futbol kulübü Elaziz Belediyespor olarak faaliyet gösteren günlerini mumla ararken yönetim kurulunda her hangi bir yaprağın kımıldamaması gün geçtikçe şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Dileriz takviye ve destek anlamında bu işe gönül veren kişi ve kurumlarla bir araya gelinerek yapılacak yeni bir genel kurulla yenilenmiş bir şekilde ilimiz futboluna hizmet etmeye devam ederler diyorum.

      Şehrimizin göz bebeği Elazığspor için yaygara koparmaya gerek olmadığını düşünen birisi olarak bu takımın bu sezon bu kadroyla elde edebileceği başarı hiç kuşkusuz ligi kayıpsız bir şekilde tamamlaması olacaktır diyorum. 

      Hoca istifa, hoca git, senden olmaz, yönetim istifa, yönetim kurulu genel kurul kararı alsın ne bekleniyor gibi düşüncelerin yapılan işi ve emeği karalamaktan başka bir işe yaramayacağı gün gibi ortadayken dağlar boyu borç yükünün altında ezilen Elazığspor’un asıl başarısı ve şampiyonluğu bence borç yükünden kurtulması olacaktır. Çünkü bu ligi ortada altta ya da en tepede bitirmiş olmanın günlük olarak yaşatacağı hüzün ya da sevinç alaca karanlığın çökmesiyle kaybolup gideceği için takımın rahat nefes alması, geleceğini sağlıklı düşünüp sağlam temeller oluşturması adına hedefi kesinlikle bu borçtan bir an evvel kurtulması olmalıdır.

     Geçtiğimiz sezon bu kadroyla lige zor tutunan Elazığspor için bu sezon acaba şampiyonluk mu bekleniyor gibi düşünceler insanın içini her ne kadar kıpırdatmış gibi olsa da transferde kapıyı aç kapat gibi günlük çözümlerle sorunun çözülemeyeceği gerçeği bu şehrin kanayan bir yarası durumundadır.

      Yaranın tedavi süreci gelip geçmiştir, pansuman işe yaramıyor, neşteri vurmak için iteleme öteleme gibi düşüncelerin aksine şehrin bir bütün olarak bu borcu sahiplenip yarayı kökünden kazıyıp yok etmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir. 

      Bu çözüm ne belediyenin vereceği destekle ne de birkaç kişinin omuzlarına yüklenecek yükle çözülemez derken, Kayserispor başkanı Berna Gözbaşı’nı her şeyini kaybetme noktasına getirip isyan ettirmeye kadar taşınmazdı.

      O halde günlük kayıplarla işe odaklanma yerine kesin ve kalıcı başarılar için ligdeki gidişattan daha çok borçların bizi mutsuz ettiğini kabullenip destek noktasında bazı kişi ve kurumları hareket geçirmek daha mantıklı olmayacak mıdır?

Esen kalın.               

Yazarın Diğer Yazıları