Mehmet DUMAN

Buyrun Salona

Mehmet DUMAN

      17 Aralık 2022 tarihinde Elazığ tarihinin salon sporlarında belki de ilk derbi maçı olacak, Türkiye kadınlar basketbol ligi maçında şehrimizin iki güzide takımı karşı karşıya gelecek.
      Cumartesi günü İl Özel İdare tesislerinde saat 14,00’de oynanacak bu muhteşem maça Elazığ Basketbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor dedikten sonra bize düşen söz her iki takımada başarı temennisinde bulunmak ve hak edenin kazanmasını dilemek olur.   
       Netice Elâzığ’ımızı bu ligde temsil eden iki takım. Elazığ il özel idare takımı mücadele ettiği süper ligden geçtiğimiz sezon Kadınlar basketbol ligine düşmesine rağmen tekrar süper lige çıkma mücadelesi verirken diğer yandan da takımın sırtında kambur oluşturan borçlardan kurtulma savaşıyla mücadele ediyor. 
      Elazığ basketbol takımı ise geçtiğimiz yıl büyük başarı elde ederek çıktığı basketbol kadınlar liginde son üç maça kadar alkışı fazlasıyla hak ettiler diyorum. 
      Her iki takımımızın bulunduğu lige baktığımızda hiçbir maddi sorunu olmayan gelişim takımlarının yan ısıra belediye ve sponsor desteğiyle mücadele eden takımların ligdeki ekonomik durumlarını göz ardı etmemek gerekir diyorum.
      Takımlarımızın ligdeki durumlarına baktığımızda her ne kadar sıralamada farklı pozisyonda olsalar da her şeyin o gün sahada belli olacağını unutmamak gerekir. Gününde olan, iyi oynayan, rakibini iyi etüt eden takım muhakkak maçın galibi olacağı için biz taraftarlara düşen her iki takımada sahip çıkarak destek olmaktır.
      Elazığ il özel idare bayan basketbol takımımız, ligde oynadığı 13 maçtan 9 galibiyet 4 mağlubiyet alarak parkelerden ayrılırken hanesine 22 puan ve 5. Sırayı yazdırdı bu maç öncesine kadar.
      Elazığ basketbol kulübümüz ise oynadığı 13 maçtan 6 galibiyet 7 mağlubiyet elde ederek 19 puanla 9. sırada bulunuyor. 
      Bu verilerden sonra özellikle geçtiğimiz hafta sonu ligde lider konumda bulunan Tarsus Belediyesi takımının İzmit Belediye karşısında ligde ikinci mağlubiyetini alması liderlik yarışını daha anlamlı bir hale getirdi diyebiliriz. Aradaki puan farkının sadece iki olması birçok takımın liderliğe göz dikmesinde etkin rol oynarken Elazığ il özel idare takımının puan kaybına tahammül edemeyeceği apaçık ortadadır. Bu düşünceye karşılık Elazığ basketbol kulübü ise bu maçı kazanarak üç maçlık kötü gidişine son vermek isteyecektir hiç kuşkusuz.
      Derbi maçta gözler her iki takımın Amerikalı oyuncularının bu maçta gösterecekleri performansa odaklanırken, Elazığ basketbol takımından Ameryst Alston maç başı sayı ortalamasının 28, Elazığ il özel idare takımından Fluker’in ise 25 sayı ortalaması ile oynadığını unutmamak gerekir.
      Centilmence geçmesini beklediğimiz maçta her iki takımımıza da başarılar diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları