Mehmet DUMAN

İlimiz Sporunda İstikrar

Mehmet DUMAN

      Geçtiğimiz hafta sonu ilimiz sporunda yaşadıklarımıza odaklanmak üzere çıktığımız bu haftaki yazı yolculuğumuzda tek cümlelik bir özet yapacak olursam, “ gücümüzün farkında değiliz ya da kendimize güvenmiyoruz” diyebilirim.

      Öncelikle geride bıraktığımız haftanın ilk maçlarına baktığımızda odaklanma noktamızın basketbol olduğunu söyleyebilirim.

      İl özel idare spor salonunda oynanacak olan haftanın ilk maçı konumundaki, Elazığ İl özel idare ile Tarsus Belediyesi kadın basketbol takımlarının karşı karşıya geleceği maçta bulduk kendimizi.

     Sezon başında Federasyon kupası final maçında karşılaşan iki takımın maçında gülen taraf Tarsus Belediyesi kadın basketbol takımı olmuştu. Tarsus takımı oluşturduğu kadroyla maç öncesi oynadığı yedi maçta yedi galibiyet alarak puan cetvelinin birinci sırasında bulunuyordu.

      Özel idare bayan basketbol takımına baktığımızda ise bu maç öncesine kadar oynadığı yedi maçta, dört galibiyet almasına rağmen sahadan üç defa mağlubiyet yaşayarak inişli çıkışlı bir grafik çizmişti.  Yazımızın başlığını koyduğumuz istikrar olayına dönecek olursak istikrarsızlığın adını İl özel idare bayan basketbol takımı koyabiliriz sanırım.  Tarsus takımı karşısında baştan sona üstün oynadığı maçı açık ara kazanabilen bir takım ya kendine güvenemiyor ya da hedefsiz bir yolda gidebildiğimiz kadar diyerek işin içerisinden çıkmaya çalışıyorlar. Baktığımızda yönetimsel anlamdaki hedef belirleme sıkıntısının takım içerisinde de kendini göstermesiyle özellikle çok rahat galip gelebilecekleri deplasman maçlarını çok rahat bir şekilde mağlup olarak kapatabiliyorlar.

      İlimizi bu ligde temsil eden diğer temsilcimiz Elazığ Basketbol kulübü ise kurulduğu sezon gösterdiği başarı ile yükseldiği kadınlar basketbol birinci liginde beklentilerin üzerine çıkarak başarılı sonuçlara imza attığını söyleyebilirim. Her ne kadar bu takımımıza için ilk sezonu gözüyle bakılsa da inanıyorum ki potanın perileri çok rahat bir şekilde

playoff gurubu içerisinde kendilerine yer bulacaklardır. Hafta sonu Urla deplasmanından almış oldukları 52-69 gibi açık farklı başarılı sonuç bu hedefe uzak olmadıklarının işareti olmaktadır diyebilirim.

     İlimiz futboluna birazda göz atacak olursam sıkıntıların devam ettiği bir haftayı daha geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Geçtiğimiz hafta Edirne deplasmanından üç puanla dönen Gakgoşlar hafta sonu kendi evinde Nevşehir takımını konuk etti. Maçı 2-0 gibi bir sonuçla galip bitirmesi beklenen Elazığspor her nedense uzatma dakikalarında peş peşe gelen gollerle sahadan 2-2 lik sonuçla ayrıldı. Burada tüm dikkatlerin çevrildiği noktanın takımın hocası olduğunu söyleyebilirim.  Eğer bir takımın hocası 2-0 önde olmasına rağmen tedirginliği sonucu oyunu kontrol edebilen, takımı dinlendirebilecek özelliklere sahip futbolcularını oyundan alıp rakibe teslim olma yolunu seçiyorsa bu sonucun sorumluluğunu da üzerine alması gerekir diyorum.

      23 Elazığ futbol kulübü için ise geçen yazımda Maraş maçından üç puanla dönme sıkıntısı yaşayacaklarsa bundan böyle kumda oynasınlar demiştim.  Maraş deplasmanından iki kez öne geçip maçı 3-3 gibi bir sonuçla kapatıp buna deplasman puanı diyerek alkış tutabiliyorlarsa bu sezon onlar için çok zor geçecek diyorum sadece.

      Futbolda Bölgesel amatör lig temsilcilerimize odaklandığımızda ise iki takımla mücadele ettiğimiz bu ligde ligin gedikli takımlarından olan Fırat Üniversitesi geçmiş yıllarını aratır bir durum ortaya koyunca tepki almaya devam ediyor.  Yaşanan hoca değişikliklerinin takıma yansımadığı dikkat çekerken hafta sonu kendi evinde Malatya Yeşilyurt takımına mağlup olmaları bir yana takımın ilerisi için umut vermemesi gözlerden kaçmıyor diyebilirim. Bu ligdeki diğer temsilcimiz Aksarayspor’u ise başta takımın her şeyi olan Özcan Başkan olmak üzere tebrik ediyorum. Futbolda yaşadıkları galibiyet serileriyle ligde üçüncü sırada olmalarının yanı sıra voleybol takımının da haftayı galibiyetle kapatması ne kadar doğru bir yolda olduklarının göstergesi olmaktadır. Bu nedenle bir kez daha Aksarayspor’u tebrik ediyorum.

Başarılarla dolu hayırlı haftalar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları