Mehmet DUMAN

Elazığspor ve Süreç

Mehmet DUMAN

      Aylar önce Elazığspor için zor bir dönemin başlayacağını gerek yazılarımızda gerekse televizyon ekranlarından söylemiştim. Türkiye profesyonel futbol liglerinde istikrarın olmadığı düşünüldüğünde alınacak bir puanın büyük önem arz ettiğini, bir puan eksi ve fazla alan takımların şampiyonluğunu ilan etmelerinin yanında bir puan eksikle dizlerine vurup ligden düşen çok sayıda takımın olduğuna da çok defa şahit olmuşuzdur.
      Elazığspor olarak duruma baktığımızda, oynadığı dokuz maç sonunda elde etmiş olduğu 4 galibiyet ve 1 beraberliğin hanemize artı olarak yazmış olduğu 13 puanın aldığımız 4 mağlubiyete rağmen bizi 10. basamakta tuttuğunu görmekteyiz. Demek istediğim yukarıda değindiğim gibi Türkiye liglerinde hanene yazılan her puanın değeri ve kıymeti büyüktür.  Bulunduğumuz lige baktığımızda play off gurubu hedefi olan takımlarla aramızda sadece üç puanlık farkın olması yürüdüğümüz yolda panik ve hata yapmadan engelleri kafaya fazla takıp gürültü patırtı çıkarmadan devam edebilirsek bu gurubun içerisinde her daim bulunmamız kaçınılmaz bir başarı olacaktır.
      Ayrıca Edirne deplasmanından ballı kaymak niteliğinde almış olduğumuz üç puan bundan sonra oynayacağımız maçlara ve rakiplerimize baktığımızda yeni bir başlangıcın ilacı gibidir diyorum.    
      Sırasıyla baktığımızda hafta sonu kendi evimizde oynayacağımız Nevşehir maçından alacağımız üç puanın ligde diri kalmamızı sağlayacağı düşüncemiz İnşallah bizi yanıltmaz diyorum. 
      Nevşehir takımının oynadığı maçlara baktığımızda dokuz maçın dağılımı şu şekilde karşımıza çıkıyor. 2 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile elde edilen 9 puan.  Bu dağılıma göre rakip Nevşehir takımının sahaya puan ve puanlar için çıktığını bunun sonucunda maçlarında ya mağlup olarak ya da beraberlikle ayrıldığını söyleyebilirim. 
      Elazığspor’umuz daha sonraki hafta ise lider Mersin İdman Yurdu’nun bir puanla döndüğü Belediye Derince deplasmanına çıkıp bir sonraki hafta ise kendi evinde 1922 Konya takımını konuk edecek.
      Kısaca şunu söyleyebilirim, 6 Ekim Pazar günü kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız Nevşehir maçının ardından çıkacağımız Derince ve kendi evimizde oynayacağımız 1922 Konya maçları ligin 14. Haftasında oynayacağımız Şile Yıldız spor maçına daha bir başka motiveyle gitmemizi sağlayacak maçlar olacaktır.
      Ayrıca dört maçlık serüvende oynayacağımız rakiplerimize baktığımızda puantaj sıralamasında bize yakın ya da bizim altımızda rakipler olduğunu, Elazığspor’un  bu süreci kayıpsız bir şekilde tamamlayacağına inanıyorum.


23 ELAZIĞ FUTBOL KULÜBÜ
      İlimizin diğer bir temsilcisi 23 Elazığ FK’ ne baktığımızda ise, geçtiğimiz haftayı bay geçirdiğini görüyoruz.  Ziraat Türkiye kupası serüveninde yakaladığı başarıyı bir türlü lige yansıtamayan takımda daha önce hoca değişikliğine gidilerek takımı Ender Çınarın yardımcılığını yapan hocaların çalıştırdığını görmekteyiz. 
      23 Elazığ FK’den beklentimiz bundan sonraki maçlar için Ziraat Türkiye kupası serüveninden bir an evvel kurtulup gerçeklerin buluştuğu lig yolculuğunda puanlar alarak yoluna devam etmesidir.  
      Bunun için ilk basamak hafta sonu deplasmanda aralarında sadece bir puan fark olan lig sonuncusu Kahramanmaraş spor karşısında alınacak üç puan olsun diyorum.
      Olası puan kaybında ilimiz temsilcisi için söylenecek tek söz, bundan sonra kumda oynasınlar olur.
Her iki takımımıza oynayacakları maçlarda başarılar diliyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları