Stadyum da Stadyum…

İlimizde yıllardan beri ısrarla talep edilen ve hatta belirli kesimin siyasilerin ensesinde boza pişirecek kadar siyasi polemik konusu edilen stadyum konusunda geldiğimiz nokta, 130 seyirci olarak kayıtlara geçti. 

TAKİP ET

20 bin 23 kapasiteli olarak inşa edilen ve bugünlerde yüzde 70'lere yakın bitme aşamasına gelinen stadyumun ne kadar acil ihtiyaç olduğunu Elazığspor - Çatalcaspor maçında gördük.

Elazığspor'dan yapılan açıklama, sezonun en düşük seyirci rakamı olarak kayıtlara geçti. Kulüpten edinilen bilgilere göre, Doğukent stadyumunda oynanan Elazığspor- Çatalcaspor maçını 130 biletli seyirci izlerken, bu müsabakadan toplamda bin 300 lira gelir elde edilmiş. Müsabakada 115 resmi güvenlik görevlisi ile 30 özel güvenlik elemanı da görev yapmış.

Toplam görevli sayısı 145, toplam seyirci sayısı 130. Bu görevli sayısına, güvenlik dışında kalan diğer resmi kurum personelini de eklerseniz görevli sayısı 200'u bulur. 200 görevliye karşı 130 seyirci ve 1.300 TL gelir.

Başta zemini olmak üzere birçok bölümü yenilenen ve standartlara uygun hale getirilen eski stadyumumuzun neyi vardı ki bu kadar masraf ve sıkıntıya rağmen yenisi inşa edildi. Doğukent stadyumunu bile dolduramıyoruz, 20 bin 23 kapasiteli bir stadyumu biz ne zaman dolduracağız ve hatta ne zaman 5 bin seyirciye çıkacağız.

Bir yanda susuzluktan kıvranan Uluova ve Kuzova, diğer yanda 130 seyirci için yapılan 20 bin 23 kapasiteli stadyum…

Kaynaklarımız nasıl da verimli kullanılıyor değil mi? Halkın ve şehrin öncelikleri nasıl da isabetli(?) belirleniyor değil mi?

Yorumlar 4
X 14 Ekim 2021 20:33

Hafta İçi Maç Hafta İçi ! Böyle Habercilik Olmaz Herkesin İşi Gücü Var Ayrıca Vatandaşlık Hakkıda İhlal Ediliyor PCR Testi Ve Aşı Zorunlu Kimseyi Zorla Yaptırılamaz !

Can 14 Ekim 2021 20:31

Hafta içi maçlarda seyircinin bu kadar gelmesi kadar doğal bişey, yok hele bir de çift aşı ve stadyumun uzak oluşu da etkiliyor ayrıca süper ligte oynanan müsabakalarda bile seyirci sayıları belli bunları söylemeyip Elazığ’a yeni stadyuma ne gerek var demenizi anlamıyorum . Çoğu zaman güzel haber yapan hakimiyet maalesef bazı haberlerde böyle batıyor…

Emir 14 Ekim 2021 19:26

Tebrikler büyük bi haber!! Malatya Antep Konya ve diğerleri stadyumlari doldurduklarından yerel basın da şehir için stadyumun gerekli olup olmadığını sorgulamiyor. Elazığsporun kaleme alacağınız başka sorunu yok mu?

Hüseyin Dalkiran 14 Ekim 2021 17:27

Resmen demogoji yapıyorsunuz, hafta içi oynanan, Elazigsporun hiç bir iddiasının olmadığı, siyasetçi ve bürokratların umudunu kestigi bir müsabakada 130 kişi olması gayet doğal. Tasarruf denince neden sadece Elazığ tasarruf ediyor, Türkiye’nin en büyük ilk 30 şehrinden biri olan, yıllarca superlig ve 1.ligde mücadele veren bir şehre 20bin kişilik stadı bile çok görüyorsunuz. İsraf Hamzabey Barajı ile olur, israf belediye iş merkezi ile olur, israf Ucube kavşak, Bosna hersek Bulvarı alt gecidi ile olur. Onları dile getirmenizi bekliyorum

Bakmadan Geçme