5 Yıldızlı Hüsran!

2018 yılında Karakoçan ilçesinde çıkan jeotermal su ile önemli bir sağlık ve termal merkezinin inşa edilmesine zemin hazırlanan projenin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hayata geçirilmedi. Şimdiye kadar ne bir yetkili proje aşamasından bahsetti ne de proje alanından bir görsel servis edildi. Elazığ'ın kaderini değiştirecek proje sadece lafta kaldı ve sonu hüsran oldu.

5 Yıldızlı Hüsran!

Elazığ için büyük önem taşıyan ve Karakoçan ilçesinde yapılacak olan 'Termal Tesis' için ihale yapılmıştı. Daha sonra elektrik akımı için direkler çekilmiş temel kazı çalışmalarına başlanılmıştı. Kamuoyunu heyecanlandıran bu çalışmalar sonrası ciddi bir çalışma yapılmadı ve sessizliğe bürünüldü. 

2018 yılında Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde çıkan jeotermal su, 43 dereceyle Türkiye'nin en kaliteli termal suyu arasında yerini alarak, önemli bir sağlık ve termal merkezinin inşa edilmesine zemin hazırlanmıştı. 

5 Yıldızlı Hüsran!

EN KALİTELİ TERMAL SU 

Geçtiğimiz yıllarda  yapılan çalışmalar neticesinde ve geçmiş dönem  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın gayretleri sonucunda Karakoçan’da yeni bir termal kaynak suyu bulunmuştu. 2018 yılının başlarında ilk kazma vurulmuş ve 800 metre derinlikte sondaj çalışmaları başlamıştı. Bu jeotermal suyun benzerlerine göre en önemli farkı ise 43 dereceyle Türkiye'nin en kaliteli termal suları arasında yer alıyor olmasıydı.

5 Yıldızlı Hüsran!

350 KİŞİYE İSTİHDAM OLUŞTURULACAKTI

Öte yandan tesis içerisinde de konaklayacak vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülmüştü. Dev komplekste golf sahası, 3 futbol sahası ve tenis kortları, su etkinlik alanları ve seralar yer alacak. Karakoçan’da dev termal tesis 350 kişiye istihdam olacaktı. 

5 Yıldızlı Hüsran!

KAPLICA TURİZMİ FIRSATI DEĞERLENDİRİLEMEDİ 

Karakoçan ilçesinde de Elazığ Valiliği öncülüğünde çalışmalar başlamıştı. Dönemin Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde başlatılan çalışmalar neticesinde 5 yıldızlı bir termal otel için girişimler hızlanmıştı.  100 dönüm üzerine yapılacak dev yatırım ile birlikte hem kaplıca turizmi geliştirilecek hem de organize seracılığına kapı aralanacaktı. 

5 Yıldızlı Hüsran!

İHALESİ 2020’DE YAPILMIŞTI 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yapılacak olan termal tesisin ihalesi ise 2020 yılında yapılmıştı. Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 43 dereceyle Türkiye’nin en kaliteli Jeotermal suyunun kullanılacağı tesisler için ihale yapılmasının ardından çalışmalar da başlamıştı. Termal tesis için ihale yapılmasının ardından resmi prosedürler tamamlanmıştı. Öte yandan elektrik akımı için direkler çekilmeye başlanmış ve temel kazı çalışmalarına geçildiği ifade edilmişti. 

YENİ BİR ELAZIĞ KLASİĞİ VE YİNE BİR HÜSRAN…

Termal tesis proje alanı,  Karakoçan Belediyesi hizmet ve görev alanı içinde bulunmuyor.  Söz konusu alan,  İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ve Karakoçan Kaymakamlığının  gözetiminde.  Elazığ Valiliği ise koordinasyon ve denetimi sağlayan üst yönetim konumunda.  Elazığ için önemli bir proje olan termal su ile ilgili çalışmaların başlamasına rağmen hayata geçmemesi yine Elazığlıların hüsrana uğramasına neden oldu.

5 Yıldızlı Hüsran!

TERMAL ALANDA HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK 

2018 yılında Karakoçan ilçesinde çıkan jeotermal su ile ilgili yapılan çalışmalar ve 2020 yılında yapılan ihalenin ardından bir adım yol ilerlenilmedi. Yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen unutulan ve kamuoyuna her hangi bir bilgi de verilmemesi de gösterdi ki termal proje hayal oldu ve sonu hüsranla bitti. 

PROJELER FİYASKO, YETKİLİLER SUSKUN 

İlk ortaya çıktığı zaman Elazığ’ın kaderini değiştirecek proje olarak ifade edilen ve bölge de söz sahibi olacağımız bir hizmetin neden hayata geçmediği ve yıllar geçmesine rağmen net bir açıklama yapılmaması kafaları karıştırdı.  Karakoçan ilçesine yapılacak olan termal proje çalışmalarının ne aşamada olduğu ve ne zaman hizmete gireceği konusunda ilgili kurumların açıklama yapmaması,  kamuoyunda  “Herhangi bir olumsuzluk mu var?” endişesinin oluşmasına sebep oldu. Türkiye'nin en kaliteli termal suları arasında yer alacak olan tesis hakkında ilgili kurumların fotoğraflar ve görseller eşliğinde bir basın toplantısı düzenleyerek gelinen aşama hakkında kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirmesi gerekirken, bu proje ile ilgili bir tek cümle söylenmemesi de gösteriyor ki yine Elazığlılar yöneticilerin vurdumduymazlıkları sebebiyle yeni bir hüsrana uğradılar.

VİZYONSUZ YÖNETİCİLER ELAZIĞ’IN KADERİ Mİ?

İlimizin her alanda önemli potansiyelleri ve avantajlarına rağmen, bunların profesyonel bir bakış açısı ve vizyoner bir girişimcilik örneği ile geliştirilip ekonomiye kazandırılması konusunda bugüne kadar bir çaba ortaya koyamayan ufuksuz ve vizyonsuz il yöneticilerinin Elazığ’ın yıllardan beri değişmeyen kötü kaderi olduğunu dile getiren vatandaşlar,  bu durumun şehrin bürokratlarının ufuksuzluğu, tembelliği ve yetersizliği ile birleşince Elazığ’ın  zenginlikler üzerinde oturan fakir ve gelişmemiş bir il konumunda kalmaya devam edeceğini  ifade ediyorlar.