Aslan: Vatandaşa Çadır İçin Yok Çekenler Kendilerine Lüks Araç İstiyor

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Raif Aslan, Elazığ AFAD İl Müdürlüğü tarafından yeni araç alımı için bütçe istemesine sert tepki gösterdi.

Aslan: Vatandaşa Çadır İçin Yok Çekenler Kendilerine Lüks Araç İstiyor

Elazığ İl Genel Meclisi mayıs oturumları bugün yapılan 2. birleşimle devam ederken MHP Grup Başkanı Raif Aslan’ın AFAD yeni araç alım talebi nedeniyle tepkileri toplantıya damga vurdu. Gündem maddeleri arasında yer alan 7. İl Özel İdaresi 2023 Mali yılı bütçesinde Stratejik Plan ödeneği olarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yol yapım giderleri harcama kaleminde bulunan ödeneğin ilgili harcama kalemlerine aktarılması konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun okunarak konunun görüşülmesi maddesi ele alındı.

Aslan 'Vatandaşa Çadır İçin Yok Çekenler Kendilerine Lüks Araç İstiyor'

GEÇMİŞ DÖNEMDE MAKAM ARACI İÇİN İSTEDİNİZ ŞİMDİ HİZMET ARACINA DÖNDÜNÜZ

AFAD Şube Müdürü Birkan Baş’ın alınacak araçlar ile ilgili kürsüde meclis üyelerine bilgi verdiği esnada söz alan   Aslan “O dönemde makam aracı olarak gelmişti, makam aracı almak istiyordunuz. Daha sonrasında bunu hizmete himayen hizmet aracı olarak çevirdiniz. Ben burada şunu görüyorum demek ki böyle bir araca ihtiyacımız yok, biz bu parayı kullanalım. Çünkü makam aracından hizmet aracına döndürdünüz. Ondan dolayı biz şu an grup olaraktan oy kullanacağız. Yani burada ben bunun ihtiyaç olduğundan değil de biz bu parayı burada kullanalım diye yani bir şekilde özel idareden alıp kullanalım diye ben öyle görüyorum” diye konuştu

AFAD’DAN VATANDAŞ KONTEYNIR, ÇADIR ALAMAZKEN 2 MİLYONLUK ARAÇ ALIMI YAPILIYOR

Aslan “Şöyle bir şey var ben depremi en yüksek yaşayan ilçelerden il genel meclis üyelerinden birisiyim. İlçemizde biz hala çadır konteynır sıkıntısı çekiyoruz. Bugün Düzbahçe köyümüzde kışın oturan olmadığından dolayı veya çocukları okula gittiği için ikametgahının burada olduğundan dolayı yazın köylerine gidemiyorlar biz bir konteynır alamazken bir çadır alamazken 2 milyon 300 bin gibi bir para biz bugün araca veriyoruz ve buna halen daha lüks araç demiyoruz. 2 milyon 300 bin para veriyoruz lüks araç değil diyoruz. Ben lüks araç olduğunu düşünüyorum ve köylerimizde ilçelerimizde konteynır çadır taleplerimize cevap veremezken böyle bir şeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.