Rüveyda Sadak

Tamamen Milli ve Türk Yapım: 'TOGG'

Rüveyda Sadak

Bir zamanlar ‘MADE IN TURKEY’ etiketli yapımlar vardı. Filmlerde, üretilen bazı ürünlerde… Şimdi de devam ediyor mu acaba?

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, Türkiye’nin Yüzyılı programında “Türkiye Yüzyılı’nın ilk fotoğrafı, TOGG’dur”açıklamasında bulundu.

Hep bir farklı isim ülkelerden ithal edilen ‘Otomobil’ sektöründe, şimdi ise Türkiye merkezli ve markalı bir ilke imza atılıyor. Yurtdışı ülkelerde de gündem olmayı başaran otomobilin ismi…

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yani kısaca

“TOGG”

Mevcut durum itibariyle, reform Katsayısının yükselişi denebilir ve nitekim otomobil üretiminin patent ismi olmak da ayrıca gurur verici.

Helal olsun ve hayırlı olsun bir alkış karşılık ile işte biz…

Teknoloji değişiyor ve de gittikçe gelişiyor. Piyasaya ilk sürüm cep telefonlarının donanım itibariyle günümüz için artık pek fazla bir kullanımının arz talep dengesizliği, akıllı telefonla gelen dokunmatik sistemle aşikâr. Bugün her telefon otomatik güncelleme ile sürekli değişkenlik gösteren özellikler yüklüyor telefonlara, ‘akıllı telefonlara.’ Artık sadece gıda ve tahıl sektörü değil, uygulanan stratejiyle teknolojik atılımların da gerçekleştirildiği bir ülke konumundayız. Çünkü TOGG ile yapılan, düşünülenin ötesinde.

Üretime başlanan ilk yıl 80 bin araç üretilmesi beklenilen bir durum ve 2023’ün 18 ay sonrası, uluslar arası platform olarak Avrupa pazarına çıkması düşünülenler arasında. 2030 sonunda 1 milyon üretim hedefi ki bu gayet ciddi bir rakam.

TOGG, sahasında rekabetçi bir pozisyonda yer alacak gibi görünüyor ve bunun için yeni bir dönemin başlangıcı diyebilir miyiz? Diyebiliriz, neden olmasın?

2030’a kadar 5 farklı modelde üretilmesi hedeflenen TOGG’un renkleri yine Türkiye’yi temsil eden tarzda geliştirilmiş:

‘Anadolu, Oltu, Kapadokya, Pamukkale, Gemlik ve Kula.’

Türkiye’nin doğa(l) güzelliklerinin özeti böylece somut şekle aktarımıyla görselde ve Türkiye’nin renkleri olarak yollara hazır.

Evet, Türk’ün zaferi ve başarısı TOGG ile yine tekrarlandı. Bunun için emeği geçen herkese teşekkürler, gurur duyuyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları