Rüveyda Sadak

Okul Patentli İnovasyon

Rüveyda Sadak

İlköğretimden üniversiteye… ve gibi gibi çokça vesaire her kademe start örnekler diyelim. Ve malum üniversite yerleştirmelerinin sonuçlanması, kayıtlar ve an itibariyle ek yerleştirmeler birtakım eğitimsel. Üniversite öğrencileri, yurt için başvurularda bulunmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, ‘Yurtlar için yıllık bazda en yüksek talebi almamıza rağmen %80’lik karşılama oranına imza attık. 41 il merkezinde tüm yurt başvurularını yerleştirdik.’ açıklamasıyla görünen o ki üniversite öğrencileri, bu yıl rekor başvuru ile akademiye dahil bir konsept.

Okul derken artık okul kavramını mevcut şartlara bağlı ekonomik eksende ele almak, mantıksal bir tutarlılık oldu şimdi, doğruya doğru.

Okul kıyafetleri, kırtasiye donanımlar ve ekstra masraflar sebebiyle manipüle edilen bir fırsatçılığın daha alan değiştirmiş tekrarı, vizyona girmiş bulunuyor.

Sunumu mağaza, çarşı…Seyir ücretsiz!

Her kanal haberlerde Eylül ayının gelişiyle birlikte, spontane repliklerden oldu artık, toplumsala deklare edilen ‘pahalı paradigması’ ve devamında gelen her yılın komplik döngüsü; tartışmasız kabul, ‘el yakan ücretler.’

Mantalite hep aynı… Hali hazırda fırsatçılığın sektörel argümanlarından pahalı kavramını makro dönüşüme sonuçlandıran devasa bir mekanizma…

Öyle ya satışlarda  1 ile 5’in farkı, date oldu sonuçta. Hayretler içerisinde bile değiliz maalesef.

Hani ilkokulda pamukta fasulye diye bir şey vardı. Hatırlıyor olmalıyız. Fen dersi deneylerinden. Bir analiz deneydi, kısaca. Orijinal bir başyapıt görülürdü kendisi, öğrenciler tarafından. Deneyin öğrencide oluşturduğu bir çeşit arketip olarak da düşünülebilmesi mümkün oluşumlardan görülebilir ki gayet makul açıkçası.

Şimdiyse ‘Teknofest’ adlı teknolojik bir festival…

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen festival için teknolojiye dair teşvik ve geliştirme amaçlı, gezme mekân yerlerden biri de denilebilir, yapılan aktiviteler çerçevesinde. Katılım tamamen ücretsiz olup, gençlere yönelik gerçekleştirilen bu uygulama için tebrik ve teşekkürler…

Gelecek eğitimle, eğitimde.
 

Yazarın Diğer Yazıları