Rüveyda Sadak

İronik Hikâyeler… Doğrusu Yok

Rüveyda Sadak

Medyatik olmak artık bir merak değil, türünde zorunluluk gibilerde…

Telefon, kamera eldeki imkânlar doğrultusunda ne çıkarsa piyango. Kameraya gülümsemek de ayrı bir komedi, bunu söylemeliyim.

Bir kola varmış… Kutu kola. Fiyatı da bayağı (!) yüksekmiş. Koli fiyatı sanırım? İnanırsan tabi. Hem bildiğimiz marka değil miydi bu? Hani herkesin bildiği.

Market fiyatı zaten normal standartlarda bir şey. Öyle 50’nin üst tabakalarında falan değil… 9 lira. Sadece 9.
Maymun çiçeğinin gündemsizliği gibi ses getirmeyenlerden bir konu olan kola da tedavülde yer almadan kalkmış oldu böylece. Bir de pahalıymış, rastlayan oldu mu acaba?

Son yıllarda sosyal medyanın, toplum hayatına nüfuzunu anlatmaya gerek bile yok. Tiktok denilen önemli (!) bir paylaşım saha… Merak edip, edemeyeceğiniz her ne varsa tam teşekkül mevcut, sağ olsunlar. Bilgiye dair bir doğru gerçeklik olmalı, objektif ve gayet tutarlı olan.

Ve fakat sofistike bir platform da ancak bu kadar doğru olabilirdi.

Enflasyon, fiyat artışları gibi pek çok etken toplumsalın sabit gündemi… Bir sorunsal.

Öte yanda korona kavramlar, bumeranga dönüşebilir mi? Stabilde daimiyet diyelim.

Birey ve toplum olarak yapılması gereken ne olmalı?

En azından sadece tedbirle bile ciddi fayda sağlanabileceği de iyi şeylerden.

Bir komplik dengesizlik daha… Buyurun, ekonomi profesörlerini (!) dinliyoruz…

13-17 yaş arası,

Her biri neredeyse her fakülteden mezun,

yüksek lisans, doktora, oradan devam… Üstlere doğru…

Akademide yükseliş... Ve artık en son Prof.

Daha ne olsun. Uzmanlık hiç bu kadar kolay olmamıştı. Yaş, seviye çok vesaireler itibariyle.

Kimsenin bilemediğini bu yaşta master seviye yükseltmek… Şapka çıkarmalı mıyız buna? Olmayan doğru için de sürreal bir tiyatroya gerek yok. Malum hepsi alanında uzman (!)

Dev projelerle, yapacağım’larla, kendi dünyasında Truman Show’a metafor özneler.

Gülmek mi? Bedava…Gerçekten doğru, istikrarlı ve akla mantık muhabbetler de olabilirlerden. Never demeyelim yine de…

iktok, dünya değil çünkü.

Yazarın Diğer Yazıları