Rüveyda Sadak

Alışılan Normal mi Jargon mu? Batı Nil Virüs

Rüveyda Sadak

Şimdi Korona biter bir şekillerde, nihayet diyelim. Tabi tam olarak finish demek için zaman en doğru kavram. Süreç itibariyle toplumu çok türlü yönlerden etkisi altına alan, sembol örneklerden biri olan ve pesimist anlayışın sanırım tabiri doğru olacaktır, demonize bir başyapıt niteliği Korona, bahsettiğimiz…

Evet...

Geçmiş zamana dair, di’li geçmiş kullanıyoruz şimdiki versiyonla ve fakat dönemle bağlantılı retroaktif toplumsalın sosyolojik gerçeği.

Değişim derken yönlülük çok çeşitti, malum. Ekonomik açıdan maksimum açılımlara sabit standart sebep de denilebilir, öyle değil mi? Bu mümkün.

Dönem içerisinde ekonomik olarak soyut bilinenin, somut kavramda sınırsız bir hal almış olduğunu ‘meta fetişizmi’ olarak bütünlesek yanılmamış olabiliriz, sanki.

Çünkü gerçeklik şu ki meta, inanılmaz bir kutsal sayılır olmuştu geçmişin geçen yıllarında. Ve yine sağlık için steril koşulların sağlanılabilmesi kapsamında, fizikalite eksenli bir tür stabilizasyon çalışma yapılmış olduğunu söylemek bu noktada doğru açıklama olmalı. En azından mevcut olağanüstü bireysel/ toplumsal şartlar bunu gerektiriyordu.

Döneme dahil simültane değişim gösteren birtakım kümülatif tutumlar, benimsenmesi sürece bağlı ve olması gerekliliklerdendi. Ve çünkü espri gündeme kapalı, spontane gerçeklikti, görünen pozisyon.

Bunlardan neden mi bahsettik?

Hemen bir hatırlatma!

Tedbirlerle akla gelen her tür steril konsept reelin beraberinde sağladığı, topluma dair holistik mekanizma diyoruz, korona için.

Bütün bunlar, senkronize oluşumun pozitif sonuçlarından.

Şu son birkaç gün… Yayınlanan bir haber…

‘Batı Nil Virüsü Tehlikesi’ …

Yunanistan’da görülmüş. Sivrisinek sebepli…

Belki gribal enfeksiyon formatında, yeni bir sosyolojik vaka isim.

Toplumca tekrar bir devam ‘steril trend’ diyoruz.

Ve umarız söz konusu Batı Nil Virüs sadece kendi kadrajında maymun çiçeği primitifliğiyle toplumdan uzak bir sabitlik temenni.

Yazarın Diğer Yazıları