Mehmet DUMAN

Yeni ve Yeniden

Mehmet DUMAN

      Zorlu ve çalkantılı bir o kadarda sıkıntılı sezonu ligde kalışımızı zafer ilan ederek noktaladıktan sonra her şeyin sil baştan ve yeniden yapılması gerektiğini sporun içerisinde bulunan ve bilen herke çok iyi bilir.
      Zaman su gibi akıp gidiyor peşinden koşup yetişmek imkansız gibi. Koca bir sezon mum gibi eriyip geçti. Dersimizi ne kadar aldık, gelecek sınava ne kadar hazırız, çizelgemiz, yol haritamız hazır mı gibi süzgeçler eminin hızla analize tabi tutulup en kısa sürede sergiye konulacaktır. 
      Elazığspor denilince akarsuların durduğu gerçeği ne kadar hayranlığa ve sevgiye işaret etse de yaşanan zorlu süreç ve dalgalanmalar bir o kadar sevenlerini derin üzüntüye boğmuştur.
      Liglerde transfer sezonu başladı, tahtaları kırık, tahtalarla kapıları kapalı ya da tahtaları çatlak çok takım var liglerimizde. Durumu iyi olanında, kötü olup gırtlağına kadar batanında, dört beş adı ne olursa olsun büyüğüm diyenin de tek sıkıntısı borçlar olduğu gerçeğini kimse bizim ligimizde değiştiremez.
      Hani diyoruz ya, can çıkar huy çıkmaz diye, koltuğa ya da koltuklara kim oturursa otursun bu düzen değişmez. Transfer için yeni şartlar, yeniden ekonomik güvenceler ve şartlı onaylar gibi bir sürü maddeler getiriliyor kulüpler için, borçlanma yetkin şu kadar, karşılığı olmayınca gider yapamazsın gibi düşünceler her ne kadar doğru hamleler gibi görünse de, bir şekilde başka çözüm yolu bulunuyor.
      Elazığspor’a baktığımızda ise yıllardır kanayan yaramızın borçlarımız olduğunu yediden yetmişe herkes biliyor. Geçici dönemlerle tahtayı kırıp tekrar kapalı tutmak kendimize zarar vermekten başka bir yol değildir. Burada bir atılım, bir yapılanma, bir gerçeği paylaşma olayı varsa bu yarayı kökünden kazıyıp kapatmamız gerektiğini söylemek istiyorum.
      Yaşanan yüksek enflasyon ve döviz kurundaki yüksek baz nefesimizi tıkanma noktasına getirmiş olsa da önceki dönem belediyesinin Elazığspor’un borcu kapatılsın düşüncesiyle toplayıp nerede kaybettiği belli olmayan yüksek paraların bizi nerelere sürüklediği gün gibi aşikardır.
      Onun için tez elden bu sıkıntının temelinden çözülüp, geleceğe emin ve sağlam adımlarla bakmamız adına güçlü bir yönetim ve ekonomik sorunu çözülmüş bir takım Elazığspor hayranı herkese derin bir nefes aldırmakla kalmayıp, insanların gülmesini de sağlayacaktır
      Elazığspor yaşasın, Elazığspor’u yaşatalım diyorsak, temeli şimdiden sağlam atmalı, binayı sağlam temeller üzerine inşa etmeliyiz diyorum.
      Bu konuda Şahin başkanın çabasını her ne kadar destekleyip güveniyorsak, üzerindeki yükü hafifletmek adına şehir olarak sevmenin yeterli olmayacağı bilinciyle hep beraber sahip çıkmalıyız.
      ESEN KALIN.

Yazarın Diğer Yazıları