Mehmet DUMAN

VİRANE

Mehmet DUMAN

Gün geçtikçe daha çok soru sormaya başladım kendime. Niye, neden, kim, kimler. Cevap belli, çekinenler, göbek atanlar, cambaz misali her ipte oynayanlar, menfaat, adamcılık, yağcılık hepsi cevabın içerisinde. Kim payına düşeni ne kadar alırsa diyorum. Çuvaldızı önce kendimize batırmakta bir sakınca görmediğimi söyleyebilirim. Yaram olmadığı için gocunacak durumumda yok çok şükür. Üzerine düşen payı alıp yarasına merhem diye sürmeye kalkanlar o hesabın içerisine gömülsünler. Benim sevdam ve sözlerim, Elazığ ve Elazığ’a bir çivi çakana Allah razı olsun demek olur ancak. Daha önce dile getirip satır aralarına serpiştirmekte sakınca görmediğim sözümün arkasında olduğumu söylemek istiyorum.

 Elazığspor’un halini gördükçe ne yalan söyleyeyim tüm bunlara sebep olanları kendi alacağım oranında Allah a havale etmekten kaçınmadığımı belirtebilirim. Elazığ’ın sporunu izledikçe, haddi ve işi olmayanların bu şehrin sporunu yönetmeye kalktıklarını gördükçe inanın ligden düşen, mahalle aralarında halı sahalarda maç oynamaya mecbur kılınan gerçeğin sadece Elazığ spor ya da belediye spor olmadığını, gün geçtikçe köy haline gelen Elazığ ın da amatör lige düştüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Durum böyle olup milyon dolarlık yatırımların başka şehirlere uçup gittiğini gördükçe, bir kamyon dolusu toprağın içerisinde küçük bir çakıl taşını Elazığ için büyük bir iş yaptık gibi lanse edenlerin yarın verecekleri hesabın boyutunu düşünmek bile zor geliyor insana. Elazığspor’u yazmak da zor geliyor. Kelimeler buruk çıkıyor insanın yüreğinden. Elazığspor’un ölüsü bu ligde başarılı olur cümleleri yerini çoktan enkazın altına gömmüş durumda, ne Elazığ para ediyor ne Elazığspor ne de kelimeler. Her bir yan virane gibi. Çıkılmıyor işin içerisinden. Forma satışı rekor derecedeymiş, laf yetiştirirken, reklamlar derken kullandığımız güç, icraat kısmı gelince sınıfta kalmış. Sözlerin para etmediği bir mekanizma içerisinde bu işin sonunu önceden görenlerden hırslar alınmaya kalkılıyor nedense.

Kısaca, bir yanım kırık dökük bir halde yaşama tutunmaya çalışırken, diğer bir yanım olan parkelere birazda takılmak istiyorum. Bayanlar basketbol süper liginde ilimizi temsil eden İl özel idare takımının maçlarını yıllardır imkânım olduğu sürece izlemeye çalışıyorum. Kademe, kademe ilerleyerek geldikleri noktada sezona güzel başlangıç yapmaları herkes gibi beni de sevindirdi. İddialı bir ekip kurdular son anda. Geçen sezon, Mersin de bulunmamdan dolayı, bu ilimizin iki takımının süper ligde iki takımının da birinci ligde olmasından dolayı çok maç izledim. Elazığ olarak neden voleybol ya da basketbolda süper ligde değiliz diye yıllardır çok hayıflanmış çok defa köşemde yazmıştım. Bu yüzden il özel idare takımına teşekkür ediyorum. İlk defa çıkmış olduğumuz periler liginde çok güzel işlere imza atacaklarına yürekten inandığımı belirtmek istiyorum. Hafta sonu oynayacakları Kayseri takımı karşısında başarılar diliyorum. Sizleri ve kahraman ordumuzu Allah a emanet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları