Mehmet DUMAN

Nerelerden nerelere geldik

Mehmet DUMAN

      Geçtiğimiz hafta içerisinde Elazığ Gençlik ve spor il müdürlüğünün genç ve dinamik müdürü Abdulsamet Eren’in düzenlemiş olduğu biz dizi tanıtım etkinliğine katıldım.

      Şehrimizde yapımı tamamlanan ya da devam eden veya projelendirilip yapım aşamasına gelen projelerin yanı sıra düşünülen projeler için görüş alış verişlerinin yapıldığı tanıtım toplantımızın verimli geçtiğini söyleyebilirim.

      İlimiz spor medyasının duayen isimlerinin yanı sıra bizimde acizane davetli olduğumuz bu toplantı ve tanıtım gezisinin başlangıç noktası Yakup Kılıç kapalı spor salonu ile olimpik yüzme havuz ve çok amaçlı kapalı spor salonu oldu.

      Özellikle yaz aylarının sağladığı avantajların yanı sıra tatili fırsat bilen binlerce çocuğumuz ve gencimizin, Gençlik ve spor il müdürlüğümüzün açmış olduğu kursların yanı sıra gençlik merkezlerindeki çalışmalarını yakından görme fırsatı bulduk.

      Yüzlerce çocuğumuzun su sporlarında gördüğü eğitimin getirisi olarak toplamda üç tane takımımızın su topu federasyonu liglerinde ikinci lige yükselmesi bizleri oldukça sevindirdi diyebilirim. 

      Başta yüzme, basketbol, voleybol, boks, tekvando, atletizm, jimnastik, okçuluk, bocce, güreş gibi spor dalları olmak üzere 20 den fazla branşın açık ve çalışmaların titizlikle yürütüldüğü salonlarda geleceğin sporcularını, eğitimcilerini, başbakanlarını görmek ve milli sporcuların başlangıç noktalarına şahitlik etmek oldukça güzel duygular oluşturdu bizde.

      Salon sporlarına olan yolculuğumuzun ardından, yapımının neredeyse yüzde 90 ı tamamlanan ilimizin en büyük spor tesisi stadyuma geçtik müdürlüğün tahsis ettiği araçla. Adının ve açılış tarihinin henüz konulmadığı şehrimiz için yıllardır beklenen stadyumda çalışmaların aralıksız devam etmesi ve sona doğru gelindiğini görmemiz, Türkiye’nin son çeyrek yüzyılda nerelerden nerelere geldiğini gösteren çalışmalardan biriydi sadece.  

      Stadyumda koltukların yerleştirilme işlerinin bitme noktasına gelmesini gözlerimizle gördükten sonra sayısı iki olan skorboard levhalarının da stadyumun iki çapraz noktasına yerleştirilme montajını hep birlikte izledik.

      Stadyumun bitmesiyle birlikte 24 saat işlev görecek bir yapıda olması beklenen çalışmalarda ince işlerin bir kısmı ile çim serim aşamalarında yaşanan bazı gecikmeleri Samet müdürden dinledik. Çim serimi işlerinin aşamalı olduğunu anlatan Gençlik ve spor il müdürü, serilecek çim öncesi saha zeminin alttan ısıtmalı ve drenaj sistemli olmasından dolayı öncesinden süzgeç görevi üstlenecek olan kum serimi işlemlerinin olması gerektiğini anlattı bizlere. Tedarikçi firmanın kum olayında sıkıntı yaşadığını, dere yataklarında oluşan deniz kumlarının kalitelisini bulup kullanma adına çalışmaların devam ettiğini, buldukları bazı kumların killi olmasından dolayı süzgeç görevi üstlenmesinde sıkıntı yaşanacağını ve bundan dolayı en iyi kumu serme gayretinde olduklarını anlatı.

      Stadyumun çevre ve peyzaj düzenlemelerinin hızla devam ettiğini, eski il müdürlüğü binasına ait alanın oto park olarak düzenlendiğini görmemiz her ne kadar güzel gelişmeler olsa da, stadyumun yerinde ve mekân darlığında yaşadığı sıkıntı inkâr edilemez bir gerçek olmaktadır.

      Stadyumun özellikle Sürsürü tarafına bakan güney kısmında kabına dar gelen bir bina görüntüsü vermesi ve duvarların neredeyse Atatürk bulvarına kadar uzaması zamanında yapılan yanlış yer seçimi olarak her daim hafızalarımızda kalmasının yanı sıra olası bir cadde ve kaldırım genişletilmesinin de önünü kapamış olacaktır diyoruz.

      Bunun yanında çevresel olarak oto park alanı yokluğu akıllara neden stadyumun altı 3-4 kat otopark olarak proje altına alınmadı diye de hayıflanmamak elde değil diyorum.

      Kısaca özetlersem, Elazığ’ın spor tesisleşmesi anlamında çok mesafe kat ettiğini söyleyebilirim. Yakın zamanda bu alanda 81 il içerisinde 79. Sırada bulunan şehrimiz düne kadar tesis fakiri bir görüntü verirken bugün milli maçların ve uluslararası karşılaşmaların oynanabileceği tesisler şehri olmuştur.

      Bu konuda istemekten, proje üretmekten, benim en büyük mutluluğum bu şehrin bir tesis daha kazanması veya bir çocuğumuzun milli takımlarda şehrimizi temsil etmesidir diyen Gençlik ve spor il müdürümüz Absulsamet Eren başta olmak üzere emeği geçen kim varsa emeklerine sağlık diyorum, teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları