Mehmet DUMAN

Her Sezon Olduğu Gibi

Mehmet DUMAN

      Sevincimiz yarım kalmasın. Geçtiğimiz sezonu belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın büyük gayretleriyle bulunduğu ligde kalarak geçiştiren Elazığspor içi tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

      Transfer tahtasına engel borçları için kısa süreliğine de olsa çözüme kavuşturup gerekli transferleri fazlasıyla ve gelecek sezonu da düşünerek yapan Elazığspor’umuz ne yazık ki ligde kalmayı son haftalara taşıyarak Şahin başkanın büyük çabalarıyla lige tutunabilmişti. Bu gayretin devamı niteliğinde olması gereken şehrin takımını sahiplenme beklentisi şu ana kadar karşılık bulmayınca karşımıza çıkan manzara elimizin kolumuzun tekrardan bağlı kalmasına neden oldu.

      Belediyenin bu yükü tek başına karşılamada ki sıkıntısının yanı sıra, ekonomik sıkıntıların yüksek enflasyonla birleşmesi ile kur farklarının yüksek düzeylerde seyretmesi Elazığspor’un borcunu katlarken gelecek adına atılacak adımların da önüne geçmiş oldu.

     Günü kurtarma hesaplarının sadece transfer engelinin geçici olarak kaldırılıp bir sonraki transfere zaman ayırmak olarak görüldüğü çabanın nereye devam edebileceği de kocaman bir muamma olmaya başladı.

      Bu sıkıntıların yanında güçlü ve yenilenmiş bir yönetime duyulan ihtiyaç her geçen gün kendisini iyiden iyiye hissettirirken, oluşturulacak güçlü bir yönetimin uzun vadelerle ve sağlam bir altyapıyla bu sıkıntının altından kalkılabileceğini belirtmek istiyorum.

      Şehrin tekrar kenetlenmesi ve belediyenin yükünün hafifletilmesi adına şehrin dinamiklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bu işin altına elini atma vakti gelip geçerken Elazığspor’un, Çekirge bir sıçrar iki sıçrar misali nereye kadar bu şekilde yol alacağı belli değildir.

      Geçtiğimiz sezon Şahin başkanın büyük emeğiyle bir nebze olsun sıkıntıyı çözüp kaybolup tarihe karışma korkusunu üzerinden atan Elazığspor’da ayrıca gelecek sezon adına çözüm olsun diyerek iki yıllık sözleşmelerle takıma kazandırılan futbolcuların yetersizliği gün gibi aşikâr olurken oluşturulan kadronun belirtilen hedef doğrultusunda ipi göğüslemesinin çok zor olduğunu da söylemek isterim.

      Transfer sezonunun başladığı, bölgesel amatör lig takımlarının bile sezon için hazırlıklara başlayıp transferlerini yaptıkları gözlenirken, Elazığspor’un mali kongreden sonra sessizliğe bürünmesi ve çok cılız birkaç girişimi manşetlere düşerken, şehrin üzerindeki ölü toprağının da çok büyük bir kazma kürekle ancak atılabileceğini belirtmek isterim.

      Şehrimizde yaşanan depremi geçmiş yönetime duyulan güvensizlikten dolayı fırsata çeviremediğimiz dilden dile konuşulurken, yerinde ve zamanında müdahalelerde de çok gecikildiğini söylemek istiyorum.

      Mübarek kurban bayramından hemen sonra Şahin başkanının ve şehrin yükünün hafifletilmesi adına atılacak olumlu gelişmeler İnşallah Elazığspor’a şifa olur diyerek, Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları