Mehmet DUMAN

Elazığspor ve Ekonomi

Mehmet DUMAN

     Futbol 7 den 77 ye kadar herkesin az çok ilgi duyduğu ya da hiçbir ilgisi olmadığı halde tuttuğu bir takımı olan sanat, sergi oyunu.

      Şehrimizdeki Futbola baktığımızda nerelerden nerelere geldiğimizi ya da geçmişteki futbol kalitesiyle şimdiki futbol kalitesini karşılaştırmaya gerek yoktur sanırım.

      Günümüz futbolunun ve takımlarının geçmişle kıyaslanması için çok yol kat etmemiz gerekir.

      Özellikle futbol ekonomisinin çok, çok ileri boyutlara taşındığı günümüzde amatör ruhla mücadelenin adı para için mücadele olmuştur. Takım, forma, renk, taraftar tutkusu maddi beklentiye yenilerek yerini futbolun endüstri olarak görüldüğü bacasız sanayiye bırakmıştır.

      Durum böyle olunca sanayi dediğimiz futbol fabrikası üretmekten çok tüketmek için varlığını sürdürmeye çalışınca yerle bir olmuş birçok takım borç yüzünden kaybolmuş, birçok takım ise borç bayağında solunum cihazına bağlı olarak yaşam savaşı veriyor diyebilirim.

      Bu takımlara baktığımızda, takımlarımızın hafta sonu maçlarının olduğu Ordu, Urfa, Mersin, Antep, Eskişehir, Bursa, Erzurum, Malatya, Diyarbakır gibi birçok Anadolu takımı ya toparlanmaya ya da kapanıp başka isimlerle mücadele etmeye çalışsalar da geldikleri yerlere geri dönmekte sıkıntı yaşamaya devam etmişlerdir.

      Böyle bir bataklıkta yaşam mücadelesini devam ettirme çabasında olan diğer bir takımın adı da hiç kuşkusuz şehrimizin gözbebeği Elazığspor. Yıllardır sırtına kambur olan birikmiş borçlarından bir türlü kurtulup küllerinden yeniden doğamamıştır. Ayrıca bu konuda ne bir çalışma ne bir destek de şu ana kadar görmemiştir.

      Sırtında böylesine büyük bir yükle varlığını sürdürme mücadelesi veren Elazığspor geçtiğimiz hafta sonu Ordu deplasmanına çıkarak 52 Orduspor’la karşılaştı. Elazığspor’u izlerken önce rakibin hakkını teslim etmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Bir üst lige çıkmak adına bu gurupta iki takımla mücadele ederlerken amaçlarının başarılı giden takıma destek olarak bu ipi göğüslemek olduğunu apaçık ortaya koymaktadırlar. Karadeniz dayanışması ruhu burada da kendini göstermiş olacak’ki Karadenizin üst liglerinde oynayan takımları ellerinde fazla ya da maç tecrübesi artsın diyerek Ordu gibi takımlara futbolcu desteğinde bulunmakta sıkıntı yaşamıyorlar. Orduspor’da bunu fırsat bilerek hedefini bu doğrultuda belirlemiş durumda.

      Elazığspor’a gelince daha önce bir televizyon programında söylediğim gibi, Elazığspor’un ileride bir puanı bile aramaması için alabileceği her puan kârdır demiştim. Çünkü lig ilerlerken takımların gerçek gücü ortaya çıkacak, toparlanma süreci geçecek, gerek ekonomik gerekse şehirleşme adına bütünleşerek ağırlıklarını daha fazla hissettirecekler demiştim.

      Baktığımızda Ordu deplasmanıyla başlayan yukarı sıralara göz dikmiş takımlarla olan mücadelemizin bu maçla başladığını söyleyebilirim. Özellikle isim değiştirerek sıfır borçla yeni bir mücadeleye hedeflerini belirleyerek başlayan takımlardan birinin de bu hafta sonu kendi evimizde oynayacağımız lig lideri yeni Mersin İdman yurdu takımı olduğunu söyleyebilirim. Bizim açımızdan çok zor geçmesini beklediğimiz bu maç için sadece neden olmasın diyebilirim.  İnşallah galip gelen, gülen takım biz oluruz.

      Daha sonrasında üst üste iki hafta oynayacağımız Kütahya ve Edirne deplasman maçlarının ardından kendi evimizde Nevşehir takımını konuk edip sonrasında tekrar ligin iddialı ve namağlup takımlarından Derince Belediyespor deplasmanına çıkacağız. Kısaca son beş maça odaklanacak olursak üç maçın deplasman iki maçın kendi evimizde olduğunu ayrıca bu maçları oynayacağımız takımların bir çoğunun hedefli takımlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

      Anlatmak istediğim bir yandan ekonomiyle mücadele ederken diğer yandan da ligde yerimizin ve konumumuzun oluşmasında etki edecek takımlarla üst üste oynamaya devam edeceğiz.

      Alacağımız puanın karşısında yazılı olan rakam ne olursa olsun bizim olsun dememdeki amacım budur. Lig şekillenmeden ne kadar puan toplayabilirsek kaybettiğimiz her puanı İnşallah aramayız dememdeki amacım budur. 

      Yani Ordu maçının sonucuna pek takılmadan bundan sonrasına bakıp karanlık tabloları yaşamamak için puan ve puanlar için oynamalıyız diyorum.

      O halde hep beraber tribüne hep beraber destek olmaya.

Yazarın Diğer Yazıları