Mehmet DUMAN

Bursa'dan Selam Var

Mehmet DUMAN

      Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan Bursa ve İstanbul yolculuğumuz devam ediyor.

Genel merkez yönetim kurulu üyesi olduğum Anadolu Gazeteciler ve spor yazarları derneği ile üst kurul üyesi olduğum Türk Dünyası Gazeteciler federasyonunun ortaklaşa düzenlemiş olduğu AGSYD’nin 30. Yıl etkinlikleri kapsamında önce Bursa sonrasında ise İstanbul’da bulundum.

      Bursa Nilüfer belediyesi, Yıldırım belediyesinin ve Mudanya Üniversitesinin destek verdiği derneğimizin 30. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri büyük bir katılıma sahne oldu. Program içerisinde 7. Düzenlenen Türk Dünyası belgesel filim festivalinde dereceye giren filmlerin gösterimlerinin yapılması ile program çok farklı bir zenginliğe bürünmüş oldu. Söyleşi programı, şehir, ulu cami ile kapalı çarşı gezilerine Osman Gazi ve Orhan gazi gibi Osmanlı imparatorluğunun kurucularının türbe ziyaretleri de eklenince dolu, dolu üç gün yetmedi bize diyebilirim.

      Türk Cumhuriyetleri devletlerinden, bilim adamları, Akademisyenler, film yapımcıları, senarist ve yönetmenlerin yanı sıra çok sayıda gazetecinin programa iştirak etmeleri ile birlikte Almanya dan katılan gazeteci arkadaşlarımızın yanı sıra, çeşitli basın kuruluşlarının temsilcileri ve Hırvatistan Müslüman azınlık milletvekili programa renk katan diğer konuklarımız arasındaydılar.

      Anadolu gazeteciler ve spor yazarları derneğinin 30. Yıl önce Bursa da yanmaya başlayan meşalesi yurdun dört bir yanına yayılarak çok büyük bir ailenin oluşmasına vesile olduğunu söyleyebilirim.

      Yaklaşık 250 kişinin diğer ülke ve şehirlerden davetli olarak katıldığı etkinlik programına ayrıca Bursa ve çevresinde bunan dernek üyelerimiz inde katılımı ile bu sayı çok yukarılara çıkmış oldu üç gün boyunca.

     Böylesi bir gücün varlığını bilen ve her daim yanımızda olan Bursa Nilüfer Belediyesi ve meclis üyeleri, Bursa büyük şehir belediyesi tarafından elimizden alınarak yıkılan AGSYD. Genel merkez binamızın yerine aldıkları oy birliği kararı ile Bursa’nın en güzel yerleşkelerinden büyük bir alanı bizlere hediye etmişlerdi.

      Bu alanda Türkiye’nin önde gelen işletmelerinin yanı sıra, genel merkez binamız yeniden oluşturulacak, Bursa halkının nefes alabileceği, zamanlarını geçirebilecekleri peyzaj düzenlemeleriyle birlikte çeşitli aktivitelerin yapılacağı spor, sergi, oyun parkları gibi alan düzenlemeleri en kısa zamanda yapılarak hizmete sunulacaktır diyorum.

      Bizler her ne kadar genel merkezi Bursa olan kuruluşumuzun konum itibariyle her an yanında olamasak ta biliyoruz ki, bu büyük ailenin yükünü çeken, bayrağı incitmeden yukarılara taşıyan birileri her daim olmuştur.

      Yurdun dört bir yanında varlığını her daim hissettiren bu ailenin oluşmasında hiç kuşkusuz İbrahim Erdoğan başkanım olmak üzere, Yüksel Baysal ile Ömer Aydoğdu gibi neferlerin haklarını teslim etmek gerekir.

İbrahim Erdoğan başkanımın Elazığ’a kucak dolusu selamlarına baş göz üstüne diyerek sizlere iletiyorum.

Teşekkürler büyük ailem, teşekkürler İbrahim başkanım ve diğer arkadaşlarım.

Yazarın Diğer Yazıları