Mehmet DUMAN

BASKETBOL'DAN FUTBOLA

Mehmet DUMAN

Hafta sonumuz nasıl geçti diye bir soru aklıma gelince bende cevabını kendimde aramak adına oturdum klavyenin başına başladım yazmaya. Sıkıla, sıkıla yazacağımın farkında olmamama rağmen bir şekilde sizlerinde benimle aynı fikirde olacağınızı düşünerek bu düşüncelerimin bir şekilde sizlerle pay edilmesi adına, başladık hafta sonumuzun gezintisine. Daha önce sizlere söylediğim gibi yazılarımız her ne kadar Elazığ spor ağırlıklı olsa da bazen Voleybola bazen bölgesel amatör lige, bazen basketbola bazen de ilimizin diğer spor aktiviteline uğramaya çalışacağız demiştik. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta sonu Elazığ’ın basketboldaki gururu olan il özel idare bayan basketbol takımımızın maçına gittim. Öncelikle şunu söylemekte fayda görüyorum, bu takımın oluşmasında ve Elazığ da var olmasında emeği geçen Elazığ il özel idaresi yönetim kuruluna, Halis Ziya Ağcabay hocama ve ekibine, sporcu kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. İmkânları dâhilinde çok şeyleri başardıklarına inanıyorum. Maçın sonucu ve skoru hiç önemli değil, ders almak, dersini çalışmak bir sonraki maçta telafi etmek önemli bence. Maçın genelinde üstün olan İstanbul gücü takımına 52-66 gibi bir skorla mağlup olmaları onların hiçbir zaman kötü bir takım oldukları anlamına gelmediği gibi bu takımın geçen sezon gösterdiği başarının da göz ardı edilmemesinde fayda görüyorum. Ligin ilk maçının her türlü sonuca açık olduğu düşünüldüğünde, bundan sonrası için sporcu kardeşlerime şunu söylemek istiyorum, başarılar sizinle güzelleşiyor.

Daha sonraki yol haritamız ise yönetim kurulu üyesi olduğum Grup Merkez Hasar Hankendi sporumuzun bal ligindeki maçı için Şanlı Urfa’nın Siverek ilçesi oldu. Bu lige çıkmaya ve mücadele etmeye daha önceki sezonlarda ilimizin resmi kurum takımları cesaret dahi edemezken, geçtiğimiz sezon Elazığ da sezonu şampiyon olarak tamamlayan Hankendi sporumuzu gerçekten kutlamak gerekir diyorum. Mücadele ettiği takımlara baktığımızda bütçe olarak çok yukarılarda olan üç tane şehir takımının yanı sıra yine bütçe ve nüfus olarak şehir vasfında olan ilçelerin ve Belediye destekli takımların bulunduğu bir lige desteksiz damga vuracak Elazığ takımının Hankendi spor olduğunu söyleyebilirim. Ligdeki durumuna baktığımızda oynadığı üç maçın ikisini deplasmanda, sadece birini evinde oynayan bu takımımızın oynadığı takımların iki tanesinin il takımı diğer takımında 260.000 nüfuslu il büyüklüğünde bir takım olduğunu ve bu takımların şu anda puanlamada ilk üç sırayı paylaştıklarını belirtebilirim. Maça gelecek olursak, doksan dakikası 1-1 eşitlikle ve rakip takım yöneticiler ininde söyledikleri doğrultuda Hankendi sporumuzun üstünlüğü ile tamamlanırken ne yazık ki futbolda adaletin olmadığı bir kez daha görüldü, maçın uzatma dakikalarında kalemizde gördüğümüz iki gol ile maçtan 3-1 mağlup ayrıldık. Bu skor oynadığımız oyunun karşılığı değildi derken tek üzüntümüzün bu olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu arada her ne kadar kendimiz Siverek’te olsa da kulaklarımız Elazığ’ın bu ligdeki diğer temsilcisi yol spor maçından gelecek habere odaklanmıştı. Yol sporun geçtiğimiz hafta Malatya deplasmanından almış olduğu beraberlik ile bu haftayı rahat geçeceği beklentimiz ne yazık ki bizi boşa çıkardı diyebilirim. Kendi sahasında Şanlı Urfa’nın diğer takımı olan 11 Nisan a karşı 4-0 gibi bir skorla mağlup olmaları bu ligin başarılı takımı Yol spor için İnşallah son olur derken, başarılı olmalarında hiçbir engel görmediğimi de söylemekte fayda görüyorum. İnşallah bu takımımızda bir an evvel eski günlerine döner ve başarı yolunda ilerlerler diyorum. Sırada üçüncü ligdeki temsilcimiz Elaziz Belediyespor’un bir başka Şanlı Urfa takımı olan Kara köprü ile Siverek ilçesinin sahasında oynadığı maç var derken bu sahanın Elazığ takımlarına şans getirmediği de bir anlamda görülmüş oldu. Anlayacağınız üç takımımızın rakibi geçtiğimiz hafta Urfa takımları oldu ve biz Elazığ olarak üç maçı da bol gollü mağlubiyetlerle kapatmış olduk.

Elaziz Belediye spor için bir parantez açacak olursak sezona iyi başlamadıkları, geçen sezonu mumla aradıkları, puanlamada yedi maçta topladıkları sekiz puan ile on dördüncü sırada bulunmaları bu yıl ortada hedefsiz bir takımın olduğu görüşünü ortaya çıkarıyor diyebilirim. Temennimiz bu takımımızın bir an evvel toparlanıp önceki sezon başarılarını devam ettirmesi yönün de olurken yine bu takımımızın Elazığspor için hem altyapı hem de Elazığ’da geçmişte olduğu gibi futbolun üst düzeyde var olması yolunda çaba göstermesi, izleyeceği en güzel yol olur diyorum. Kısaca, bir gezintinin sonuna geldik mutsuz bir şekilde. İnşallah önümüzdeki haftalar ilimiz sporu ve takımları adına başarılarla geçer derken ilimizin ileri gelenlerini, şehri yönetenlerini ve bürokratlarını bu takımların yanında olmaya davet ettiğimi söylemek istiyorum. Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları