Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

Fırat Üniversitesinin Hocaları Dünya Liginde

Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk KELEŞTİMUR, merkezi A.B.D. de olan ve kısa adı IUPS (International Union of Physiological Sciences) olan Dünya Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından kurulmuş olan Fizyoloji Akademisi Üyeliğine seçilmiş bulunmaktadır. 

Hemşerimiz Prof. Dr. Haluk KELEŞTİMUR’un Dünya Fizyologlarının temsilcisi konumunda olan bu kuruluşa üye olması sadece Fırat Üniversitesi için değil şehrimiz için de onur verici bir durumdur. 

Fırat Üniversitesi ve Türk Fizyolojik Bilimler Derneğinin katkılarıyla Ülkemizde şimdiye kadar düzenlenmiş olan en geniş katılımlı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Fizyoloji Kongresinin 1999 yılında Elazığ’da yapılmasına öncülük eden ve toplantının Düzenleme Kurulu Başkanlığını yürütmüş olan Prof. Dr. Haluk KELEŞTİMUR’un yeni görevi dolayısıyla Şehrimizde benzeri faaliyetleri uluslararası düzeyde sıklıkla ve daha geniş bir katılımla gerçekleştirmesi mümkün olacaktır. 

Hemşerimiz Prof. Dr. Haluk KELEŞTİMUR’u kendi bilim alanında Dünya’daki bu en üst düzeydeki organizasyona üye olması dolayısıyla tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
 

Yazarın Diğer Yazıları