Hasan Can Kaya'nın Hadsiz Elazığ Yorumu

Bir sosyal medya platformunda yayınlanan Hasan Can Kaya'nın sunduğu 'Konuşanlar' isimli programda geçen Elazığ'la ilgili rencide edici konuşma Elazığlıların büyük tepkisini çekti. YÖK'ün açıkladığı Araştırma Üniversiteleri sıralamasında 209 Üniversite arasında 17. olan Fırat Üniversitesi'nin başarısı ortadayken Fırat Üniversitesi ve Elazığ'ın rencide edilmesi sonrası vatandaşlar program sunucunun Elazığ'dan özür dilemesini bekliyor.

TAKİP ET

Sosyal Medya platformunda yayınlanan “Konuşanlar” isimli programda Elazığ'la ilgili bir konuşmada Elazığ'ın, program sunucu Hasan Can Kaya tarafından rencide edici cümleler sarf edilmesi Elazığ'da büyük rahatsızlık oluşturdu.
Konuklarından birine, “Ne mezunusun” diye soran Hasan Can Kaya'ya konuk “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine gülen Hasan Can Kaya, “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar yok ama. Bu çocukların abaküsü var ya, onla yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞLILAR TEPKİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Elazığ'ı rencide edici sözleri ve davranışlarıyla şehirle dalga geçen Hasan Can Kaya'ya sosyal medyada vatandaşlar büyük tepki göstermeye başladı. “Elazığ'dan Özür Dile Hasan Can Kaya” etiketiyle sosyal medyada kampanya başlatan Elazığlılar program sunucusu Kaya'ya tepki gösteriyor.


FIRAT ÜNİVERSİTESİ 209 ÜNİVERSİTE ARASINDA 17. SIRADA
Öte yandan başarılarıyla Elazığ'ın yüz akı olan Fırat Üniversitesi son dönemdeki başarılarıyla Türkiye'de en çok konuşan üniversiteler arasına girmeyi başardı. YÖK Tarafından Araştırma Üniversitesi seçilen Fırat Üniversitesi yine YÖK tarafından yayımlanan Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasında 209 üniversite arasında 17. Olmuştu. Öte yandan Fırat Üniversitesi'nin yayımlanan diğer birçok araştırma da ise Türkiye'nin en iyi ilk 10 üniversite arasında olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek. Mühendislik alanında birçok bölümde Türkiye'nin en iyi ilk 5 üniversitesi arasında olduğu da yine birçok araştırma da elde edilen başarılar arasında yer alıyor.

TÜRKİYE'DEKİ FİRMALAR EN ÇOK FIRAT MEZUNU ÖĞRENCİLERİ TERCİH EDİYOR
Yine Kariyer.Net'ten alınan verilere göre Türkiye'deki bilgisayar mühendisliği firmalarının personel alırken en çok Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu öğrencilerini tercih ettikleri de Üniversitenin başarısını ortaya koyan bir gerçek olarak duruyor.

ELAZIĞ'DAN ÖZÜR DİLE
Üniversitenin bu kadar başarısı ortadayken Elazığ'ı rencide edici, küçük düşürücü davranışlarından dolayı Hasan Can Kaya'yı; Fırat Üniversitesi'nden, üniversite öğrencilerinden ve Elazığ'dan özür dilemeye davet ediyoruz.

Yorumlar 22
TEKNIK 01 Mayıs 2023 14:08

Fırat Üniversitesi, mühendislik alanında Türkiye’de 6’ncı oldu 07/04/2023 ABD merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ve haber dergisi US News & World Report, “Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2023” sıralamasını açıkladı. Üniversiteler, Web of Science veri tabanındaki küresel/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 13 kritere göre sıralandı. 2023 sıralamasında 90’ı aşkın ülkeden 1700’ün üzerinde yükseköğretim kurumu yer aldı. Buna göre Fırat Üniversitesi mühendislik alanında Türkiye’de 6’ncı sırada yer alırken, dünyada ise 581. sırada yer aldı. FÜ, devlet üniversiteleri arasında ise mühendislik alanında 5’inci sırada yer aldı. Başarı sıralamasını yükselten FÜ geçen yıl mühendislik alanında Türkiye’de 8’inci, dünyada ise 635’inci sırada yer almıştı.

İTÜ'lü 01 Mayıs 2023 13:33

Yahu arkadaşlar bunun mesleği güldürücülük eski tabirle soytarılık. Kafayı boşuna takmışsınız. Kendisini adam zennedecek.

oksford mezunu 01 Mayıs 2023 10:02

sayesinde elazığ'da üniversite olduğunu anladık. kendine ödül verilmeli :D

Diyarbekirli 01 Mayıs 2023 05:22

Hsncn cinsel organını ağzında çikarmayan bir lağım ağızlı. İnsan yerine koymaya gerek yok. Mamuratul Aziz'e kurban olsun. Gakkoların tırnağı olamaz.

Misafir 01 Mayıs 2023 01:26

Komedyenliğin adı şaklabanliktir.gülüp geçin diyenlere kapak olsun bir komedyen sana pe..zvnk dese gülüp geçeceksen algı zayıf demek bunada geri...zkllr denir.bu şaklabanlıgın adını degistirip komedyrn demişler.osmanlilardaki soytarı demek.dememki adamın zeka seviyesi ne kadar düşükki aklıyla iş degil soytarılık yapıyor beyin olsa üretim yapar.üretenlere dilini keser.

Misafir 01 Mayıs 2023 01:21

Boşbeleş adam

Saçmalamayın 30 Nisan 2023 23:35

Aylak bakkal taşak tartar başka deriniz yok mu Elazığ

Fırat İnovatifoğulları 30 Nisan 2023 19:17

Merhabalar. San Francisco, California Google ofisinden selamlar. İş başvurularında Cambridge, Harvard, MIT, Oxford, Stanford, Yale ve Fırat Üniversitesine öncelik verdiğimiz bilgisi doğrudur. Bu durum Türkiye'deki önde gelen firmalara has değil. Başarılar.

Recep Altaş 30 Nisan 2023 18:34

Biz rahatsız olmadık. Bu sadece bir komedi programı. Yıl olmuş 2023. Hala saçma sapan alınganlık yapıyosunuz. Bu tarz şeylere gülüp geçmeyi öğreneceksiniz. Sizin gibiler yüzünden Elazığ yobaz yaftası yiyor. Kendinize gelin.

Mehmet 30 Nisan 2023 17:39

Kendisi herhalde sayı saymayı öğrenememiş. Bu yaşta abaküs ile sayı sayıyordur muhtemelen. Bilim insanı olsa idim ayküsünü ölçmek isterdim. Belki üniversite muzun bile değildir hadsiz. Ülkemiz ile veya ülkemiz insanı ile hiç bir hadsiz dalga geçemez.

Ali Yılmaz 30 Nisan 2023 16:42

Behzat Ç'nin bir bölümde Mehmduh başkan tedavi olurken "Ankara değil Hacettepe mezunusun değil mi?" dediği için Ankara Tıp mezunlarının çoğu gülüp geçmişti. Çünkü Ankara ve Hacettepe çekişmesini herkes bilir, ikisi de çok iyi okullardır. Komplekse girmeye gerek yok.

Muharrem Kayacı 30 Nisan 2023 15:05

Komedi programını insanlar şakalara gülsün diye var. Bir üniversitenin bölümüyle de dalga geçemeyeceksek kimse bu ülkede özgürlük var demesin. Özür dilersen adam değilsin Hasan.

ne olmuş? 30 Nisan 2023 14:51

siz de bu kadar gocunmayın. sanki fırat üni harvard klansmanında bir okul da eleştirilmesi yasak. herkes her şeyi eleştirebilir hoşunuza gitmiyor diye ağzını bantlayacak değil insanlar.

Elazığ Mezunu 30 Nisan 2023 14:06

öz eleştiri yapmak kadar güzel bir şey yok. Fırat'ın bazı bölümleri aile şirketi. Hemen her bölümde torpilcilik üst seviye. Soyadlara bakın anlarsınız. Siyaset çok hakim. Şehircilik çok hakim. Öğrenci iken okul ie ilgiisi olmayanlar bakıyorsunuz okula hoca olmuş. Çalışkan yetenekli insanlar akademiden kopartılmış. Okuduğum zamanda hocanın silah taşıdığı. Sınav kağıtlarını fırlatıp masadan düşenlerin büte geldiği olaylar efsane değil gerçekti. Ayrıca sadece Fırat değil tüm üniversitelerde durum içler acısı.

Vurucu TİM 30 Nisan 2023 12:49

Arkadaşlar bu koffik haberiniz olsun

Başak 30 Nisan 2023 11:37

Bu haddini bilmez Zevat hakkında dava açılmalıdır. Üzüntü verici olan böyle insanların ünlü olup bu toplumda değer bulmalarıdır.

Serap 30 Nisan 2023 11:09

Bu adamın bir iki ahlaksız esprisini izlettiler bana inanamadım orda kahkaha atan insanlara. Mide bulandırıcı yüz kızartıcı iğrenç espriler yapıyor

Elazığ'li 30 Nisan 2023 10:53

Derdinizi sikeyim

Mehmet Çetin 30 Nisan 2023 10:31

Elazığlılar adamın dibidir. Bu yavsak Hasan Can kimki Türkiye'nin yüz karası

Tülin 29 Nisan 2023 23:39

Bahsi geçen kişiyi ve söylediklerini muhatap almak ona vasıf kazandırmak olur.Bırakın ,ağzı olan konuşuyor...

Kemal 29 Nisan 2023 23:12

Tamam da bu kadar alıngan olmayın. Övmeyi dr abartmayın lütfen...

Harputlu gakkos 29 Nisan 2023 21:42

Adam olanı konuşturun ğirikleri adam yerine koyarsanız ......

Bakmadan Geçme