Elazığ Kent Konseyi'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimle Kent Konseyi Başkanı olan M. Nafiz Koca ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

Elazığ Kent Konseyi'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Günışığı Gazetesi İmtiyaz Sahibi, aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, ziyareti  sonrası  anayasal yetkileri çerçevesinde çalışmalara başlayacaklarını ve Elazığ’da 4 meclis kuracaklarını belirtti.

Elazığ Kent Konseyi'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Süreçle alakalı değerlendirmelerde bulunan Başkan Koca,“Kent Konseyi’ne 3 Mayıs tarihinde gerçekleşen Genel Kurulumuzda Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte görevi devraldık. 3 Mayıs’tan bugüne kadar genellikle gelen ziyaretleri kabul ettik. Dostlarımız, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, değerli kurum müdürleri ve bürokratlarımız bizleri ziyaret etti. Allah nasip ederse ziyaretler tamamlandıktan sonra Kent Konseyi’nin yasal olarak bizlere vermiş olduğu yetkileri kullanarak 4 meclis kurmamız gerekiyor. Bunlar Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi. Ziyaretleri tamamladıktan sonra bu meclisleri kurup tamamladıktan sonra kendi aralarında komisyonlar ve çalışma grupları kurarak yolumuza devam edeceğiz. Bu bağlamda engelliler komisyonu kurulması için yönetimde bulunan değerli başkanlarımızla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze gidip engelli meclisin kurulması yönünde resmi bir bilgi alıp hem yol haritası çıkarmak hem de bize ilham kaynağı olmaları açısından istişarede bulunduk, bilgi alışverişi yaptık. Engelliler Meclisimizi kuracağız ve ardından Çocuk, Gençlik ve Kadın Meclisleri kurarak Allah nasip ederse Kent Konseyi’ni aktif bir şekilde çalıştırmaya başlayacağız” dedi.

Elazığ Kent Konseyi'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Geçtiğimiz günlerde ülke gündemine düşen esnaflar için faiz artırımı konusu Elazığ’da birlik ve beraberlik örneği teşkil edecek şekilde karşılandığını  ve bütün siyasiler, STK’ler, Odalar tek ağızdan şehrin esnafına sahip çıktığını ifade eden Başkan Koca, “Bizim en çok ihtiyacımızın olduğu bir durumdu birlik ve beraberliğin olması. Son günlerde esnafın geçmişte almış olduğu kredilerin güncellenmesinden dolayı esnaf odaları arasında bir birliktelik oldu. Bu birlik ve beraberliği Kent Konseyi’nde taçlandıracak adımlar atılacak” dedi.

Elazığ Kent Konseyi'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Ziyaretle alakalı değerlendirmelerde bulunan Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca, “Biz Kent Konseyi olarak değerli Başkanlarım ve Yönetim Kurulu Üyelerimle ilk ziyaretlerimizi elimiz, kolumuz, gözümüz, kulağımız dediğimiz Basınımıza yaptık. Biz şu ana kadar basın olarak hep ziyaret edilendik ama masanın arka tarafına geçtik. Yazılı basınla ziyaretlerimize başladık. Seçildiğimiz günden bu tarafa yazılı ve görsel basınımızın ilgi ve alakasını gördük. Bu ilgi ve alakalarından dolayı hem teşekkür edelim dedik hem de bir paydaşımız olarak şehir adına yapacağımız bütün aktivitelerde yanımızda olmalarını umut ediyoruz. Böyle bir teşekkür ziyaretiydi. Bu bağlamda Gazetenizin İmtiyaz Sahibi, değerli dostum Ahmet Toprak Bey’e ve değerli çalışma arkadaşlarına nazik kabulünüzden dolayı teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.