Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım

Geçtiğimiz dönem  özellikle Harput'a yapılan turizm yatırımlarıyla  tarihi beldenin kaderini değiştiren ve devrim niteliğinde değişikliklere imza atan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni döneme de hızlı başladı.

Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm anlamında büyük bir potansiyel taşıyan Elazığ, son yıllarda bu konuda önemini fark ederek ciddi adımlar atmaya başladı. Özellikle Şahin Şerifoğulları öncülüğünde Harput’a yapılan yatırımlar neticesinde tarihi beldede büyük bir değişim gözlemlenirken bu kez gözler CİP’e çevrilmiş durumda.

Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım

CİP, ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP 

Elazığ’da şehir merkezine sadece 12 kilometre  uzaklıkta bulunan CİP köyü, yeşil alanları, bünyesinde bulundurduğu göl ve doğal güzellikleri yanında sağlık turizmi açısından da çok değerli bir jeotermal kaynağı bünyesinde barındırıyor. Birçok eşsiz özelliği bulunan CİP’in hak ettiği değeri kazanması ise çok yakın.

BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Tüm doğal güzelliklerinin yanında geçtiğimiz yıllarda 2 bin 800 metre derinlikte bulunan 60 derecelik, saniyelik 90 litre akışa ve yüksek mineral oranına sahip olan sıcak su ise CİP’e ayrı bir değer katacak, kaderini değiştirecek bir keşif olarak görülmüştü. Cip Köyü Jeotermal Su kuyusunun yer aldığı sahanın işletim hakkı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Elazığ Belediyesi’ne verildi. 

Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım

SERADA ÜRETİLEN FİDELER ÜRETİME CAN OLUYOR 

Başkan Şerifoğulları öncülüğünde, CİP’e yapılacak yatırımla bu alanda tabiri yerindeyse bir taşla üç kuş vurulmuş olacak. Hem tarıma hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlayacak projenin ilk kısmı ise kamu- özel işbirliği ile hayata geçmiş durumda.

 İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın istihdam ve kalkınmaya yönelik projeleri arasında yer alan Cip Köyü Jeotermal Sera Sahası'nda, 10 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı tamamlanan sera projesinin ilk etap çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanarak fide üretimine ve topraksız tarıma hazır duruma getirilmişti. Yıllık ortalama 250 ton sebze ve yerli fide üretimi gerçekleştirilen alan Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyle özel bir firma tarafından yaz- kış aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım

ELAZIĞ TURİZMİNE DEĞER KATACAK BİR PROJE GELİYOR

31 Mart Seçimleri öncesinde “Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu” başlığı ile projelerini açıklayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni döneme de hızlı başladı. Projeler arasında yer alan Cip Yaşam Kompleksi’nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan Başkan Şerifoğulları turizme büyük bir katkı sağlayacak projeye ilişkin detayları da açıkladı.

Elazığ'a Üçü Bir Arada Yatırım

210 DÖNÜM ALANDA DEV TESİS

Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçirmeyi planladığı Cip Yaşam Kompleksi bünyesinde; Jeotermal Sağlık Turizmine Yönelik Günü Birlik Konaklama Tesisi, 210 dönüm alan üzerine Hayvanat Bahçesi, Ekolojik Park, 210 dönüm alan üzerine Çocuk Macera Parkı, Restoran ve Kafeler, Ticari Üniteler, Sahil Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolları ile Sosyal Donatılar yer alacak.

CİP YAŞAM KOMPLEKSİYLE  ŞEHRE ÖNEMLİ KATKI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Cip Yaşam Kompleksi, Cip Barajı Mesire Alanı karşı kıyısına konumlu 210 dönüm arazi üzerinde, başta jeotermal sağlık turizmi olmak üzere turizm açısından şehrimize yeni açılımlar kazandırmak amacıyla yapımını planladığımız ve içerisinde; Konaklama Tesisi, Hayvanat Bahçesi, Ekolojik Park, Çocuk Macera Parkı, Restoran ve Kafeler, Ticari Üniteler, Sahil Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolları ve Sosyal Donatıları bulunan Cip Yaşam Kompleksi’mizin yapılacağı alanda incelemelerde bulunduk. Huzur içerisinde, yaşamaktan keyif alacağımız bir şehir için hazırız, kararlıyız” ifadelerine yer verdi.