Kaza Mı Suikast Mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de içinde olduğu helikopterin düşmesi sonucu kendisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da aralarında olduğu 9 kişi  hayatları kaybetmişti.

Kaza Mı Suikast Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Helikopterin enkazına Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA'nın da tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, yaşanan olayın kaza  mı yoksa suikast mı olduğu tartışmaları devam ediyor.
Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopterin çevresinde kaydedilen bir görüntü suikast iddialarını güçlendirirken söz konusu olayda vefat eden İran Cumhurbaşkanı olunca tüm ihtimaller üzerinde titizlikle durmakta fayda var.
Dünyada ve ülkemizde yakın tarih gösterdi ki bu tür kazaların altından genellikle suikast çıkıyor.
İran gibi özellikle Siyonist zihniyet ve ülkelerin hedefinde olmuş, bu kesimlere yağmasa da sürekli gürlemiş bir ülkenin cumhurbaşkanını taşıyan helikopter düşüyorsa elbette bundan şüphe duymak icap eder.
Bu kazanın İran’daki taht kavgalarının bir sonucu olduğu iddiaları da var ama genel kanaat bunun suikast olduğu yönünde.
Bu kaza ile birlikte İran, yeni cumhurbaşkanını seçmek amacıyla 50 gün içinde seçimlere gidecek. Yapılacak seçimlerde aday olacak isimlere bakarak da bir sonuca ulaşmak mümkün. Ve seçim sürecindeki söylem ve propagandalar da asıl suçluyu ele verecek argümanları ortaya koyabilir.