AKP'liler İle Ak Partililerin Kavgası

Bugün AKP'li iki ismin paylaşımına karşı gelen samimi bir Ak Partilinin tepkisi ve kavgasını değerlendirelim istedik.

TAKİP ET

Birinci olay; Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı AK Partili Ekrem Yavaş, bayram tatilinden dönen vatandaşları hedef aldığı paylaşımında, "Çekilin, aç Türkler tatilden dönüyor." ifadelerini kullandı. Tepkilerin ardından Yavaş paylaşımını sildi.

İkinci olay;

AK Partili İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaştı ve yaptığının hata olduğunu kabul edip paylaşımını sildi. Ve ardından, “İhmal sonucu günahsız insanlarımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve saatlerce mahsur kaldığı elim olayla ilgili tek bir söz etmeyenlerin, ne amaçla bu olayı çarpıttığını da biliyoruz" ifadeleriyle sözde kendisini savundu.

Bu iki paylaşım hem Ak Parti tabanında hem de kamuoyunda tepki gördü. Ancak en sert, en yalın ve keskin tepki Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci'den geldi.

Birinci; "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisidir kardeşim! Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter; Partimizden defolup gidin kardeşim. Konu bu kadar basit."

İki AKP'li den gelen paylaşım ve sonunda bu paylaşımlara vicdani tepki veren samimi bir Ak Partili olan Birinci'nin tepkisi böyle.

Birinci'nin bu tepki paylaşımını okuyunca Erdoğan'ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği MKYK toplantısında serf ettiği, “sadece oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı yaşadık” cümleleri aklımıza geldi. Ve bu iki olay Erdoğan'ın tespitine çok uydu.

Sındırgı eski Belediye Başkanı AK Partili Ekrem Yavaş ve Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın yaptığı bu paylaşımlar, işte tam da Erdoğan'ın dikkat çektiği kan ve ruh kaybının emareleri.

Halktan bu kadar kopuk, halkın yaşantısından ve hissiyatından bu kadar uzak isimler nasıl olur da Ak Parti'de önemli makamlara gelir ya da bazı mahfiller tarafından getirilir bu da Erdoğan'ın ve Ak Partili samimi yöneticilerin cevabını araması gereken bir soru.

Bu paylaşımlara rağmen Ak Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi nasıl olacak ve bunu başarabilecek mi önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Ancak Ak Parti'nin en önemli kalesi olan fakat son seçimlerde yüzde 55 oyla bu ili CHP'ye kaptıran Adıyaman Ak Parti İl başkanı hala onurlu bir davranış gösterip istifa etmiyorsa bu dönüş çok kolay olmayacak gibi görünüyor.

Yorumlar 4
Yavuz Obuz 19 Nisan 2024 22:07

Akp nin tamamı aynı arkadaş, çarpıtıp birilerini aklamaya kalkmayın. İlçe belediyelerin de bile saltanat hayatı sürüyorlar, azıcık muhalif medyayı takip edin, gerçi görüp de haber yapmak istemezsiz siz. Bu ülkede emeklilerin yüzde 50 si ücret olarak 10 bin TL alıyor. o çok makbul saydığın Mücahit Birinci Efendi o parayla boynuna atkı alıyor, anladın mı? Akp li vekilin kolundaki saat 709 bin TL. İstakozu da yer Manda yoğurdu da, Medine hurması da yer kestane balı da.. Balık baştan kokar, unutma Sayın yazar.

Osman Gök 17 Nisan 2024 21:32

Akp zihniyeti bu zaten Sayın yazar, kime ne anlatmaya çalişisizki. 29 senede herşey leri ortaya çıktı, bu yeni değilki. Arabada pudra şekeri çekenler, 1 yaşında kız çocuğu için parti düzenleyip pırlanta yüzük alanlar... Bakın kaptırdıkları belediyeler ne halde, batık hepsi,teker teker ortaya çıkıyor işte.

NisaNur 15 Nisan 2024 23:49

Al birini vur ötekine derler büyüklerimiz, doğrusu da bu. Mücahit efendi bunlardan çok farklı değil, yaşadığı bedava hayat beylerde yok. Akp zihniyetinşn dışa vurumudur bu gündemi meşgul eden vaka ve sizin örnekleriniz. Dahası da var, hatırlarsınız akp nin bir vekilinin meclisde ki konuşmaya cevaben, işte aç değillermiş karınları doyuyor demesi, bir diğerinin Tayyip Erdoğan nın ayakkabısını yalanması gerektiğini dile getirmesi.. Bunlar halkı kendilerinin kulları zannediyorlar. Zihniyet bu işte, siz de yapabiliyorsanız daha açık eleştirin bu zihniyeti.

Türker 15 Nisan 2024 19:27

Monaco’da şarap eşliğinde istakoz yiyenler, seçim stresini Maldivler’de atanlar Aç Türkler’in halinden anlamazlar tabii ki. Fakirden alıp zengine verdiğiniz gelir adaletsizliği yüzünden açlığa mahkum ettiğiniz insanlarla dalga geçin bakalım. “Aç Türkler” uyandı artık, yemezler… Emekliye soğan ekmek, milletvekiline şarap eşliğinde ıstakoz. Oh ne ala. Kuldan utanmıyorsunuz bari Allah’tan korkun!

Bakmadan Geçme