Kamuda Tasarrufun Faturası Esnaflara Mı Kesildi?

Esnaflarımız ekonominin temel direğidir. Her ilde az sermaye ile kurdukları işletmelerde on binlerce istihdam oluşturup evlere aş ve mutluluk olurlar.

Kamuda Tasarrufun Faturası Esnaflara Mı Kesildi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman zaman ekonomik krizlere girer esnaflarımız. Bu krizin sebebi bazen depremler, bazen pandemi, bazen enflasyon sebebiyle işlerin durgunluğu olur ve esnaflarımız, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank’tan aldıkları kredilerle bu zorlu dönemleri aşmaya ve rahatlamaya çalışırlar.
Gün gelir aldıkları kredilerin geri ödemesine başlarlar. Ancak bir sabah uyandıklarında yüzde 7 faizle aldıkları kredinin yüzde 17’ye çıkarıldığını öğrenir ve bir kez daha yıkılırlar.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf başlattı ama görünen o ki bunun faturasını esnaflarımıza kesecekler.
Büyük ve güçlü holdinglerin vergi borcunu silen ve onlara her türlü desteği sunan hükümet, sıra küçük esnafa gelince tüm tasarrufu bu kesim üzerinden yapmayı düşünmüş.
Bugün manşetimizde de dile girdiğimiz ve tüm esnaf oda başkanlarımızın da ifade ettiği gibi bu karar hiç düşünülmeden ve muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da danışılmadan alınan yanlış bir karardır.
Karar düzeltilmeli ve esnaflarımızın aldıkları kredileri daha önce ilan edilen ve esnaflarımızın da bu oranlara güvenerek kabul ettiği eski oranlar üzerinden alınması sağlanmalıdır.
Emeklilerin hışmına uğrayan hükümet bu kez de esnafların gadrine uğramak istemiyorsa bu kararını bir kez daha gözden geçirmeli ve esnaflarımızın mağduriyetini gidermelidir.