AKP'liler İle Ak Partililerin Kavgası

Bugün AKP'li iki ismin paylaşımına karşı gelen samimi bir Ak Partilinin tepkisi ve kavgasını değerlendirelim istedik.

AKP'liler İle Ak Partililerin Kavgası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birinci olay;  Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı AK Partili Ekrem Yavaş, bayram tatilinden dönen vatandaşları hedef aldığı paylaşımında, "Çekilin, aç Türkler tatilden dönüyor." ifadelerini kullandı. Tepkilerin ardından Yavaş paylaşımını sildi.

İkinci olay;

AK Partili İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaştı ve yaptığının hata olduğunu kabul edip paylaşımını sildi. Ve ardından, “İhmal sonucu günahsız insanlarımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve saatlerce mahsur kaldığı elim olayla ilgili tek bir söz etmeyenlerin, ne amaçla bu olayı çarpıttığını da biliyoruz" ifadeleriyle sözde kendisini savundu.

Bu iki paylaşım hem Ak Parti tabanında hem de kamuoyunda tepki gördü. Ancak en sert, en yalın ve keskin tepki Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den geldi.

Birinci; "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisidir kardeşim! Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter; Partimizden defolup gidin kardeşim. Konu bu kadar basit."

İki AKP’li den gelen paylaşım ve sonunda bu paylaşımlara vicdani tepki veren samimi bir Ak Partili olan Birinci’nin tepkisi böyle.

Birinci’nin bu tepki paylaşımını okuyunca Erdoğan’ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği  MKYK toplantısında serf ettiği, “sadece oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı yaşadık” cümleleri aklımıza geldi. Ve bu iki olay Erdoğan’ın tespitine çok uydu.

Sındırgı eski Belediye Başkanı AK Partili Ekrem Yavaş ve Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın yaptığı bu paylaşımlar, işte tam da Erdoğan’ın dikkat çektiği kan ve ruh kaybının emareleri.

Halktan bu kadar kopuk, halkın yaşantısından ve hissiyatından bu kadar uzak isimler nasıl olur da Ak Parti’de önemli makamlara gelir ya da bazı mahfiller tarafından getirilir bu da Erdoğan’ın ve Ak Partili samimi yöneticilerin cevabını araması gereken bir soru.

Bu paylaşımlara rağmen Ak Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesi nasıl olacak ve bunu başarabilecek mi önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Ancak Ak Parti’nin en önemli kalesi olan fakat son seçimlerde yüzde 55 oyla bu ili CHP’ye kaptıran Adıyaman Ak Parti İl başkanı hala onurlu bir davranış gösterip istifa etmiyorsa bu dönüş çok kolay olmayacak gibi görünüyor.