İlhami BULUT

TEŞEKKÜRLER BELEDİYE REİSİ

İlhami BULUT

İş bu sayfalardan vatandaş adına eleştiri ve temennilerimizi ilgililere yöneltiriz.

Temin etmek o ilgililere düşer.

Objektiflik ne sürekli şak şakçılığı ne de devamlı eleştiriyi gerektirmez, A partiden olsun B partiden olsun seçilen kişi A’dan Z’ye herkese eşit mesafede bir görevlidir artık.

Yıllar önce Tunceli’den mebus seçilerek Ankara’ya gönderilen zata, ağa Ankara’ya gidiyorsun, bizi unutmayısın, bozulmayasın derler. Mebus; cevaben ben kaymaksam, siz de bu kaymağın sütü, siz bozulmazsanız ben bozulmam der.

Bu doğrudur, kemikleşmiş siyaset ve davranışların, şunun adamı, bunun yandaşı, falanın karşıtı bunları bırakmanın zamanı geçiyor bile.

Bu başlık neden icap etti peki;

Yakın zamanda şehrimize, ŞEHİT FETHİ SEKİN ve CİP BARAJI adıyla çok nitelikli iki mesire alanı kazandırıldı.

Her iki mesire alanı da; ulusal ölçekte örnek gösterilecek proje zenginliği taşımaktadır, bu yapılar, insanların sosyal kaynaşmasını perçinler ve asla önemden uzak tutulamaz. İnsanlar tenceresini, çayını kaynatırken, çocukların zıp zıp zıplayarak, iç içe birbirine dolaşması, kaynaşması bir bütünlüğün tablosunu ve geleceğin güçlü resmini oluşturmaktadır.

İşte tam da bu noktada; Cip Barajı Mesire Alanı ile ilgili olarak 3 Ağustos 2018 tarihli yazımızda; barajdaki suyun dibe vurması, bu su yokluğunun bu yılki kuraklığa bağlı olmadığı, kaynakların kuruduğu, su ilavesi yapılmadıkça ve de barajda yeterli su olmadıkça, projenin hedefi olan yeşille mavinin buluşturulmasının muhal olacağı, susuzluğun bu projeyi alil hale getireceğini dermeyan ettik.

Bu yazı üzerine duyarlılık gösteren Paluder. Başkanı Fadıl ÜLGEN’in konuyu birlikte belediye başkanına götürelim önerisiyle yöreyi bilen Pelte Köyü Muhtarı da olduğu halde Belediye Başkanı’na müracaatta bulunduk.

Belediye Başkanı; Keban Barajı’ndan su alınması için; etüt ve fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğü, konuyu günü gününe takip ettiğini samimi ve doyurucu bir şekilde belirtmiş olmakla, canhıraş bir gayret içinde olduğunu memnuniyetle görerek rahatladık.

Cip Barajı’nda su kodunun aşırı düşmesi sonucu, mesire alanının görselliğini ve kalitesini bozduğu gibi, beş köye ait ağaçlar da kurumaya yüz tutmuştur maalesef.

DSİ. Ve Özel İdare’nin de ACİL ilgisi beklenmektedir, ayrıca.

 KASİS

Aynı görüşmede; Ataşehir Mahallesi, Kuvayi Milliye Caddesi, Hacı Mustafa Şahin Camii önündeki kavşağa kasis gerektiği de Belediye Başkanı’na iletildi.

Aynı gün aynı gece yarası (29.08.2018) Belediye Başkanı bizzat telefonla, kasis yapılması gerektiği anlaşılmış ve önümüzdeki hafta kasis yapılacaktır diye geç saatlerde bize dönme lütfunda bulunmuşlardır.

 Başarı ayrıntıdadır denir. Doğrudur, altı üstü bir kasis, öğle değil işte, trafiği yoğun olan bir mahal, çoğu araç yüksek kaza riskiyle, yüzün üzerinde seyrediyor, çok tanık olmuşuzdur, arkadan bağıranlar bu nasıl memleket, bunlara yavaş gidin diyen biri yok mu, inanın bana göre küçük ölçekte Devlet ve kamu otoritesine bile katkı sağlar bu bir tek kasis.

Kamusal duyarlılık nedeniyle:

Elazığ Belediye Reisi’ne; çıkarsız, hormonsuz ve riyasız olarak okuyucularım adına TEŞEKKÜR ediyorum.

 

ZAFER BAYRAMI

Dünyaya parmak ısırtan zaferleri, tarih kütüğüne çakan ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anerken; bu benim, bizim zaferimizdir diyen herkesin bu onurlu bayramını yürekten kutluyor ve selamlıyorum…

 

Yazarın Diğer Yazıları