SAĞNAK YAĞMUR ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİ

Erkan BAY/Mayıs ayı içerisinde yoğun bir şekilde yağan yağmur bir taraftan yüz güldürürken, bir taraftan da çiftçiyi mağdur etti.

SAĞNAK YAĞMUR ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisan ayında beklenen yağışlar Mayıs ayında gelince beraberinde olumsuzluklarda getirdi. Şehir merkezlerinde, su taşkınları yaşanırken, kırsal kesimlerde olgunlaşan buğday ve arpalar zarar gördü.

Seyfettin Arduç, Aşırı yağışlar nedeniyle pancar tarlalarını kaplayan otlardan müzdarip olduklarını ifade ederek,” Mayıs ayı içerisinde sıkça yağan yağmurlar nedeniyle pancarda çapa yapamadık, her gün yağmur yağıyor. Bu kadar yağmur olunca da, pancarı ot kapladı. Bu ramazan ayında çok mağdur olduk” dedi.

Arduç, tarlada çalıştıracak tarım işçisi bulamadıklarını belirterek,” Oruçlu çalışmak oldukça zor, pancarlar otlarda adeta kaybolmuş durumda ramazan sonuna bırakmak ta olmuyor mutlaka temizlenmesi gerekiyor, tanıdıklardan yardım alarak çalışıyoruz ama oruçlu çalışmak oldukça güç. Tarım işçisi de bulamıyoruz. Yağmur bir taraftan iyi oldu ihtiyaç vardı bir kuraklık yaşıyorduk ama bir taraftan da mağdur etti. Rabbim her şeyin hayırlısını versin” dedi.