Ak Parti'de 2k Formülü

31 Mart seçimlerinde ciddi oranda oy kaybı ve kırgınlıklarından dolayı sandığa gitmeyen tabanı sebebiyle birçok belediyeyi kaybetmekle birlikte ikinci parti konumuna düştüğü için değişime gitme kararı alan AK Parti'de bu değişim 2K formülü ile hayata geçirilecek. Kamp ve kongre ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deyimiyle 'partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı' ortadan kalkacak.

Ak Parti'de 2k Formülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de değişim sadece “isimler” üzerinden değil “iş yapma” biçimi de değişecek. Bir yandan seçim sonuçları analiz çalışmaları yapan AK Parti diğer taraftan da seçmen ile bağını koparmayacak. Sandığa gitmeyen seçmene dönük özel çalışma yapılacak, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu amaçla “kongre sürecini başlatın” talimatı verdi fakat kongre tarihi konuşulmadı. Kongrelerden önce ilçe ve il başkanlıklarında değişimler olacak.

Değişim için 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genişletilmiş il başkanları toplantısından önce ilk adım atılacak. MYK'da illerdeki durum da değerlendirildi. İl ve ilçe başkanlığı değişimlerinin büyükşehirlerin büyük çoğunluğunda gerçekleştirileceği öğrenildi.

MYK üyeleri toplantıda kamp yapılması gerektiğini gündeme getirdi, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti genel sekreteri Fatih Şahin'e talimat verdi. Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp yapılması kararlaştırıldı.

Önce milletvekilleri, daha sonra belediye başkanları kampa girecek. Milletvekili kampının Kızılcahamam'da, belediye başkanları kampının ise AK Parti yeni konferans salonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Her iki kampın açılış ve kapanış toplantılarına Erdoğan katılacak. Bakanlar da kampa gelerek sunum yapıp kurmayların sorularına yanıt verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2K formülü ile tanımladığı kamp ve kongre ile partideki erimenin önüne geçmeyi hedefliyor. Kamplarda özellikle sandığa gitmeyen seçmenlerin bu tavırlarının sebeplerinin de masaya yatırılacak olması önemli.

Seçim yenilgisini salt ekonomi ve enflasyona bağlayıp ruh ve kan kaybını yok saymaya çalışan Genel Merkezdeki bazı siyaset simsarlarının 2K programları sonucunda diskalifiye edileceği ve Ak Partinin fabrika ayarlarına döndürecek ruha sahip isimlerin ön plana çıkacağı ifade ediliyor.