Audi 8'e Açıklama Gelmiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da her fırsatta üzerinde durduğu kamuda tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu günlerde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yeni makam aracı olarak Audi 8 alındığı iddia edilmişti. Söz konusu iddia kamuoyunda büyük yankı uyandırırken Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Audi 8'e Açıklama Gelmiş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır"

Diyanetin açıklamasından anlaşılan o ki Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehir içinde TOGG, şehirlerarası seyahatlerinde ise AUDİ 8 kullanıyormuş.

Ve yine bu açıklamadan anlaşılan o ki Erbaş, şehir dışındaki görevlerinde insanlara aza kanat, israf etmeme, sade ve gösterişsiz yaşama dair örnekler ve nasihatler verirken Audi 8 gibi milyonluk arabayla gidiyormuş.

Keşke Erbaş bu araçla hiç şehirlerarası görevlere gitmese. Bu arabayla gidip vaaz verdikleri insanlar keşke bu aracı hiç görmese ve kendisinin bu çelişkisine şahit olmasa.

Erbaş’a tavsiyemiz şu ki kendisi Ankara dışına çıkmayıp hep Ankara’da kalması, Audi 8 ile il dışına sözde tebliğ amaçlı çıkmasından daha hayırlı ve İslam’a daha faydalı.

Oldum olası Diyanet İşleri Başkanları hep lüks makam araçları ile gündeme geldi.  Konumlarını, misyonlarını, halkın kendilerine yüklediği anlam ve verdiği değerleri hiçe sayıp makam aracının iştahına kapıldılar. Ve ne yazık ki tüm tepkilere rağmen yaptıklarını savundular. Ve bu konumlarıyla aslında kendilerinin değil İslam’ın ve İslami yaşantının sorgulanmasına sebep olarak vebale girdiler.

Halka bir lokma bir hırka nasihati veren Diyanet İşleri Başkanları ne olurdu biraz mütevazı yaşasa ve mütevazı araçlara binse. Ve bunlardan da öte Diyanet vakfı bütçesini şeffaflaştırıp her yıl yüzlerce sözde özel isim ve medya mensuplarını halkın sırtından hac ve umreye götürmese.