Muhammed KURŞUN

Erkene Alınmış Seçim!

Muhammed KURŞUN

Başkent kulislerinde bugünlerde konuşulan konuların başında erken seçim daha doğrusu erkene alınmış seçim…

Malum erken seçim için muhalefetin çağrıları her geçen gün artarken, seçim için ortaya atılan yeni tarih Başkenti hareketlendirdi. Erkene alınmış seçim tarihinin 14 Mayıs’a alınması tartışılırken tabi bunun asıl sebebi ÖSYM sınavları ile çakışmaması şeklinde yorumlanıyor!

Benim aldığım kulis bilgilerinde 14 Mayıs’tan daha öncede yapılacağı yönünde. Bunun iki sebebi var; birincisi ekonomik sebepler ikincisi güven tazeleme…

Ülkede oluşan ekonomik krizlere her ne kadar önlem alınsa da bunun önüne geçilecek ciddi anlamda bir reform gerçekleşmedi. Alım gücünün azaldığı bu günlerde esnaflarımızın da Allah muhafaza iflas haberlerini almamız olası bir durumdur.

Kamuda çalışan geçici işçilere bu süreçte çıkış verilerek gerekli süspansiyonu sağlayamamak, emekli maaşların iyiden iyiye dip yapması ve buna önlem alınmaması, memur ve işçilerin maaş zamlarının mevcut enflasyona göre dahi alt sınırda kalması elbette sıkıntıların ne kadar ciddi bir boyutta olduğu göstermektedir.

Erken seçim veya erkene alınmış seçimin ülkemiz için hayırlı bir hamle olacağı kanısındayım. Unutmamak gerekir ki; bu gemide hepimiz yaşıyoruz ve batarsa hepimiz batarız…!

Hülasa, Bülbül Hasan’ın nüktelerinden bir alıntı yaparak konuyu özetlemek isterim. Bu arada Bülbül Hasan’ı incelemenizi tavsiye ederim…!

“Eline zer alıp varsan “Efendi gel buyur” derler
Eğer destin tehî varsan Efendiyi “uyur” derler”

Yazarın Diğer Yazıları