M.Şahin Duman

Gideceğiniz Yer Cehennemin Dibidir

M.Şahin Duman

Malatya Şire Pazarında esnaflık yapan Alaattin Umut’un oğlu Uzman Çavuş Furkan Umut Şırnak'ta terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada şehit oldu.

Baskil ilçesi Çiğdemli Köyü nüfusuna kayıtlı olan Furkan’ın Malatya'da ikamet eden baba ocağına kor ateşi düştü. Baba ocağında yürekleri yakan feryatlar yükseliyor.

Tüm şehitlerimizin ana babalarının arş-u âlâyı titreten feryatları gibi Furkan’ın ana babasının feryatları da arş-u âlâyı titretiyor. Buradan yükselen feryatlar tüm milletin yüreğini dağlıyor. 

Çiğdemli köyüne düşen ateş Pınarlı, Bilaluşağı, Kadıköy ve tüm sahil köyleriyle birlikte Baskil’in yüreğini yaktı. Fırat’ın bağrına düşen bu ateş aslında tüm şehit haberleri gibi bütün Türkiye’nin yüreğini sızlattı. 

Ortadoğu’yu kana bulayanların oyuncağı haline gelmiş soysuz kahpe zihniyetlerin kirli emellerle Furkan’a sıktıkları kurşun bu milletin bölünmez bütünlüğü olan gerçeklerini değiştiremeyecektir. Dün olduğu gibi bugünde yarında buna güçleri yetmeyecektir.

Beyaz tenli George W. Bush, Kenyali siyahi Barack Obama ve Sarışın Donald Trump bu coğrafyada etnik kimlik üzerinden bunalımlar çıkarırken buna alet olanlar bunların etnik kimliğini görmezler mi? 

Kendileri tüm farklılıklarına rağmen Amerikan vatandaşlığı ortak paydasında bir arada ulus kavramı içerisinde kucaklayıcı kardeşlik hukuku içerisinde vatanlarına sahiplik bilinciyle kardeşçe yaşayıp ülkelerine sahip çıkarken maalesef bizim içimizdeki hainler hala onların kendilerine verdikleri silahlarla kendi devletine, milletine, ailesine ve kardeşine kalleşçe kurşun sıkıyor.

Beyaz tenli Bush, siyahi Obama ve Sarışın Trump’ın eline silah verdiği terörist ile bu teröristlere sempatizanlık besleyen zavallılar hala görmezler mi oynanan oyunu? Hala görmezler mi gerçeği? Hala kime hizmet ettiklerini bilmezler mi?

Avrupa’da farklı etnik kimlik ve mezhepte ki insanlar bir arada kardeşçe kaderdaş olup ülkeleri arasındaki fiziki sınırları dahi kaldırırken, savaşta, barışta, yoklukta ve zorlukta her daim tek vücut olmuş, aynı coğrafyanın ikliminde, kültüründe, inancında yoğrulmuş, aynı kıbleye dönmüş, ekmeğini, sevgisini paylaşmış, kız alıp kız vermiş, kardeş, dayı, teyze, hala, amca, ana, baba ve dede ortak değerlerinde bütünleşmiş ve kısacası ulus kavramının tüm asli değerlerini bünyesinde barındıran kardeşlerin birliğini, dirliğini ve gücünü bölmeye çalışmak ahmaklıktır, soytarılıktır, hainliktir, kahpeliktir ve soysuzluktur. 

Amerika ve ortaklarının verdiği umutlara inanıp güvenen ve bu yola baş koyup Umut’ları söndürme ihanetinde çabalayanlar ancak esfel-i safilin mertebesine düşenlerdir. Unutmasınlar ki kendilerini kullananlar günü geldiğinde tuvalet kâğıdı misali layık olduğu yere atacaklardır.

Zaten bu millet kendilerini layık oldukları yere gönderiyor ve gönderecektir. 

Şehit Furkan Umut’un umutları onların hayallerinin çok üzerindedir. 

Şehitlerimizin gittiği yer  bellidir, geberen teröristlerin gideceği yer de bellidir. 

Onlar inanmasalar da şehitler Allah katında en güzel ve en yüce makamlara giderken kendilerinin gidecekleri yer cehennemin dibidir.
 

Yorumlar 1
Mehmet Menderes yaman 03 Mart 2021 15:03

Yüreğine sağlık şahin bey şehit benim hanımın teyzesi torunu Allah mekanını cennet eylesin inşallah

Yazarın Diğer Yazıları