İlhami BULUT

Teşekkürler Elazığ Araştırma Hastanesi

İlhami BULUT

Kırkaltıbuçuk yıl padişahlıktan sonra meşhur ‘gibi’ redifli gazeli ile zamanımıza kadar seslenen Kanuni Sultan Süleyman hani demişti ya. 

‘Halk içinde mu’teber bir nesne yok, devlet gibi   

Olmaya devlet, cihânda bir nefes sıhhat gibi’ 

Sıhhatli bir nefes cihana bedel; gerçekten de öğle değil mi, ameliyat masasına uzanırken, bulunduğun şehrin tapusunu sana hibe etseler ne önemi var ki;  

Kainatta her şey zıddıyla kaim, sağlık varsa, sağlıksızlık, hastalıkta var, demektir. Sağlıksızlığı giderici, unsurlar elamanlar da olmalı, tarih boyunca hep var olan; Hekim (Tabip) ve sağlık çalışanları. 

Sağlığa tercih veya sağlıkla takas edebileceğin hiçbir değer olmadığına göre; hastalık halinde, hasta olanın Tıp mensuplarına olan ihtiyacı tanımlanamayacak kadar hayati olduğunu bilmeyen olmasa gerek. 

İşte anılan nedenle; devlet, millet olarak sağlığa yapılan yatırım en gerekli ve helal bir yatırım, şifa temini söz konusu ise bütün hastanelerin altından inşası caizdir. Bence.  

Bizde bir söz vardır; ‘elin kolun bağlı’ evet hasta yatağında elin kolun bağlı oluyor, bu malumu ilandır, yeni bir keşif değil keza.   

Biz sağlıktaki esiklikleri giderme noktasında eleştirilerimiz de olmuştur. Hak teslim noktasında teşekkür etmesini de bilmeliyiz diye düşünüyorum. 

Maruz kaldığımız bir illet nedeniyle, zatürre tedavisi aldık. 

Bu tedaviyi, bize;  Elazığ Araştırma Hastanesi Göğüs Bölümü sundu. Bizim mülahazalarımız vicdanidir, günlük siyasi söylemler bu satırlara arasına karışamaz.  

Kelimenin tam anlamıyla Allah, devlete, millete zeval vermesin. 

Süreç bağlamında sanıyorsun bir kayıtsızlık söz konusu, bu zehaba kapılıyorsun; 24 gün kaldım ilgili serviste, anladım ki, sahiden vicdanlı bir kadro canhıraş gayretle bizlere hitap etmektedir. 

Malzeme, araç, gereç mevzuuna bilahare değinmek üzere; ihtimamlı ve kaliteli bir gayretle; hastalık sürecini, tüm servis olarak yöneten; Dr. Öğretim Üyesi Önsel ÖNER ve ekibini şükranla selamlıyorum. 

Her kademedeki çalışanların dudaklarına iliştirdikleri tebessümle ekstra şifa dağıtan bu ekibin başta Tabiplerimiz olmak üzere, hemşire ve tüm çalışanları selamlamak insani bir mülahazadır. 

Ülkemizle gurur duymamıza vesile olanlara selam olsun, anılan nedenle; Elazığ Araştırma Hastanesini temelinden bu güne kadar emeği geçen hizmet sahiplerini şükranla selamlıyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları