İlhami BULUT

Hazar'da Havalanan Hoş Sedalar

İlhami BULUT

ATATÜRK’in Küçük Hazar dediği , Sivrice’ye yolu evrilen MANAS ..Kültürümüz namına çok şık bir programı gönüllere servis etmiş bulunmaktadır.  

 Ankara Elazığ Federasyonunun Başkanı Prof.Haşim ÇAKIRBAY, MANAS Yöneticisi Şener BULUT’a, Sivrice’de Manas müdavimlerine bir çay ikram etmek istediğini söyler. 

Programın hikayesi bu. 

Kültürümüzü mobilize eden Manas Yönetmeni Şener Bulut; bir çay randevusunu çok boyutlu bir programa dönüştürmüştür. 

Rahmetli babam derdi, ‘oğlum gerekirse asvalttan baklava çıkarmasını bilmeliyiz’ işte bu sözle çok bağdaştı bu etkinliğin oluşumuna.  

Katılımcılar; Kent Konsey Başkanı Rüstem Septioğlu, Tarık Özcan, Naci Onur, Nihat Kazazoğlu, Doğan Sever, Fethi Açıkgöz, Osman Bulut, Muammer Aksoy, Zekeriya Bican, M.Şükrü Baş, Hadi Önal, Çetin Özmen, Ali Koç, Ahmet Demir, Mahir Gürbüz, R.Mithat Yılmaz, Tahsin Öztürk, Murat Bilgin, Hüseyin Göçeri, Faik Güngör, İhsan Nazik, İzzettin Dönmez, Ziya Tunçtekin,  İlhami Bulut olduğu halde; İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyareti müteakip;  

Çakırbay’ların bahçesinde; sunumunu Hadi Önal’ın yaptığı, Sivrice’nin tarihteki pozisyonu, günümüzdeki önem ve değeri, folkloru ile demografik yapısı, tüm yönleri ile ehil isimlerlerle irdelenerek kayıtlara intikali sağlanmıştır.  

Türk Musikisinin icrası ile bahçe dolusu şiirler,  Fırat Tv. tarafından, cevval kameraman İsmail Bey tarafından kayıtlara intikali sağlanmıştır. 

 Müziğimiz, folklorumuz, şiirimiz; bizi birbirimize kenetleyen, toplumsal duygusal bir ilaçtır.  

Gençliğimizin günden güne yabancı kültürün hegemonyasına girişinin önüne, sınırsız rezervli bu kadim kültürümüzün mobilize edilerek hayata taşınması ile geçilir ancak.. 

Tarih boyunca meydana getirilen, maddi ve manevi değerlerimizin uyumlu bir bütünlük içinde milli kültür umdelerinden yararlanma zeminini hazırlamak; geleceğimizin gücünü resmeder.

Katılım endeksini artırarak; birbirimizi daha fazla sevmemize, saymamıza, yardımlaşmamıza medar olacak bu tip programların;  

Bütün kültür odakları ile eş güdüm içinde benzer etkinliklerle toplumun kaynaştırılmasının önemini selamlıyoruz.  
 

Yazarın Diğer Yazıları