İlhami BULUT

Bazı Laubali Sağlıkçılar

İlhami BULUT

             Bilindiği gibi; insanoğlunun yeryüzündeki yegâne varlığı kendi hayatı, hiç kimsenin iki hayatı olmayacağı gibi, hiç kimse ile de değiştirilmesi, parayı bastırarak yeni bir hayat satın alması mümkün olmayan; ikramı sadece Allaha mahsus bir lütuf hayat. 
             Hayatın seyrindeki en önemli husus sağlık; insanın bir tek dişi bile ağrısa, dünyadan bir şey anlamaz hale geliyor. 
            O halde rahatça diyebiliriz ki, dünyada en önemli servetimiz hayatımız, dolayısıyla sağlığımız. 
            Sağlık hizmetlerinin tepesinde tabipler bulunmaktadır, hayat en önemli sermayemiz, varlığımız ise buna hitap eden hekimlerimiz de çok çok önemli. 
            Elbet bütün sağlık hizmeti sırf Dr.’larla yürütülmüyor yardımcı personel var birde; genelde beytülmaldan karşılanan bu hizmet alışverişinin düzenlenmesi çok çok önemli. 
            Hastaneye yolu düşen hemen herkesin moralinin yarısı evde kalır diğer yarısıyla bir sağlık merkezine gider. 
            İnsan psikolojisi bu aşamada çok çok önemli, hayat deneyimimizden anlıyor ve görüyoruz, doktorlarımızın hizmet sunumları istisnalar hariç yerinde oluyor;  
            Bazı sağlık personeli var ki, gerçekten çok kaba,  insanca sorduğun, ihtiyacın olan bir soruya; çok bön cevap veren maalesef sinir bozucu tipler yok değil.  
          Sağlık çalışanlarını sahiden seviyoruz; ama bu sağlık ekip içinde insanları, bizleri sevmeyen tiplerde var işte bunların da ayıklanması gerekir. 
           Sağlık personeline yöneltilen şiddeti tabi ki kınıyoruz, cezası artırılmalı, bunun yanında insanları tahrik eden, insani ölçüleri bozuk kim olursa olsun bu sağlık çalışanların da yaptırımları artırılmalı ve tereddütsüz bir şekilde ayıklanmalı bu güzide hizmet sektöründen uzaklaştırılmalıdır.  
            Bu tip virüs gibi sağlık sektörüne giren bazı çalışanları ilgili birimlere bildirmeliyiz, bu noktada duyarlılık gerekir, insanca davranışların sergilendiği müze gibi olmalı sağlık sektörü. 
            Bu yapıya uygun olmayan çok bön tipler var yani o insanın yapısı bu hizmete elverişli değil.  
            Gerçekten, hep birlikte bunların ayıklanmasını sağlamalıyız. 
            Sağlıkçılara yöneltilen şiddetlere, şiddetle karşıyız. İşte hastalara saldıran her kademedeki sağlık mensuplarına da şiddetle karşıyız. 
             İlgili, yetkili birimler, kurumlar bu kaba saba davranışlı çalışanlar hakkındaki şikayetleri anında değerlendirmediği takdirde bu sızlanmalar devam edecektir. 
              Adamın bünyesi sağlık hizmetine uygun değilse niye tutuyorsun ki orada, mevcut yasalarla bunun sağlanması kolay olmayabilir. İmkansız da değil ya.  
             Bu talebimiz ilgili bakanlık birimlerine, bakana, meclise, direkt ulaşamayabilir ama biz biliyoruz ki, bu yazıları, sızlanmaları az çok takip eden, parti teşkilatları var.  
             Valiliğimiz var.  
 

Yazarın Diğer Yazıları