Ahmet KIZILKAYA

Filmin sonu mutlu bitecek mi?

Ahmet KIZILKAYA

Elazığspor haftalardır başarıyla sürdürdüğü liderlik koşusunu iki hafta sonra şampiyonlukla taçlandırabilecek mi? Elazığ’da gündemin en önemli sorusu bu? Yanıtını almak için iki hafta daha bekleyeceğiz.


Bülent YENİHAYAT hocanın göreve gelmesiyle takdir dilecek bir başarı ivmesi yakalayan takım, taraflı tarafsız tüm futbol kamuoyunun da dikkatini üzerinde topluyor doğal olarak. Güçlü bir maziye sahip olmasına rağmen uzun zamandır alt liglerde mücadele eden Elazığspor, 21 maçlık yenilmezlik serisiyle yeniden futbol kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı. 


Üst liglerde oynarken ülke gündeminde çoğu zaman güzelliklerle yer alan Elazığspor, şampiyonluk yolunda hedefe yaklaşınca şehir takımlarını özleyen otoriteler de Elazığspor için başarı dileklerini paylaşmaya başladılar.
Son olarak TRT spor yorumcusu Sn. Barış YURDUSEVEN, sosyal medya hesabından ‘Malatyalı kardeşlerim kızmasın, Batmanlılar alınmasın ama ben Elazığspor’u bir başka severim…Her maçını takip ederim, kazanınca çoook sevinir, yenilince üzülürüm. Haydi Gakgoşlar haydi…Az kaldı… Allah bize bir daha Elazığ-Malatya derbisini göstersin de alem DERBİ görsün.’ şeklinde paylaşım yapınca spor kamuoyundan güçlü bir etkileşim aldı.


Futbolun adeta bir kaosa dönüştüğü ülkemizde Elazığspor gibi güçlü camialara, şehir takımlarına olan özlem gittikçe artıyor ve sağduyu sahibi futbolseverler futbolun eski güzelliklerine olan özlemlerini dile getirmekten geri durmuyorlar.
Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da Hacettepe 1945 takımıyla zorlu mücadeleden de alnının akıyla ayrılan Elazığspor, eksik oyuncularına rağmen maçı 2-0 kazanmasını bildi. 


Transfer yasağını kaldırmadan lige giren takım, sınırlı kadroya, mental ve fiziksel yorgunluğa rağmen alnı ak başı dik bir şekilde fırtına gibi esiyor. Her hafta neredeyse önemli bir oyuncusundan sakatlık ve cezalar yüzünden ayrı kalan Elazığspor, sahaya çıkardığı oyuncu kadrosundan en yüksek verimi almasını biliyor. Bunda Bülent hocanın payı büyük.


Saha kenarında takımı bir maestro gibi sevk ve idare eden Bülent YENİHAYAT hoca, cansiperane bir şekilde takım ve şehir için mücadele eden futbolcular, onları destekleyen yönetim ve olmazsa olmaz taraftarlarımız güçlü bir alkışı hak ediyor. Dilerim camiadaki bu birliktelik birkaç hafta sonra bir bayram sevincini yaşatsın hepimize.


En üzüldüğüm taraf, deplasmanda oynanan bazı maçlarda kazanabilecekken beraberliklerle yetinmemiz oldu. Eğer bir eleştiri getirilecekse ancak bu sitemi yapabiliriz. Bunun dışında da takıma ve ortaya çıkan sportif başarıya şapka çıkarmak gerek.


Şimdi ligin sonuna yaklaştık play off sürecini saymazsak lig iki hafta sonra sona erecek. Elazığspor’un 2, Karşıyaka Spor Kulübü’nün de 3 puan önünde son iki haftaya giren Batman TPAO takımı, elbette avantajlı olan taraf. 
Onlara şampiyonluk için kalan iki maçta 4 puan yetecek. Ancak haftalardır Elazığspor’un amansız takibi karşısında bocalayan ve yoğun stres yaşayan Batman takımının işi kağıt üzerindeki kadar kolay değil. Bu hafta içeride play off şansı bulunan Pazarspor ve son hafta deplasmanda oynayacakları Turgutluspor maçları kolay değil. Futbolda son 90 dakikanın son düdüğü çalmadan neyin ne olacağı belli olmaz.


Elazığspor ise kalan iki maçta biri küme düşmesi kesinleşen Sapanca Gençlik, diğeri de kümede kalma ihtimali oldukça zor olan Amberçay Eynesil takımlarıyla oynayacak. İki maçı kazandığında şampiyonluk tacını play off maçlarına kalmadan giyebilir Elazığspor. 


Şampiyonluk için hevesli bir diğer takım olan Karşıyaka’nın ise şansı Batman ve Elazığ takımlarının puan kaybetmesine bağlı. Ama onlar için de az da olsa ligden direkt çıkma ihtimali var.


Üst lige direkt çıkmasa bile play off’tan da çıkma şansı bulunan Elazığspor’un ligi ilk sıra olmazsa bile ikinci sırada bitirmesi şart. 
Bunun için kalan iki maçın da kazanılması lazım. Ama biz bu ikinci yolu daha sonra düşünelim. İnanıyoruz Elazığspor ligi ilk sırada bitirerek şampiyonluk ipini göğüsleyecek.


Hafta sonu Elazığ, İzmir ve Batman şehirlerinde adrenalini yüksek, festivali andıran futbol müsabakaları oynanacak. Biz duamızla ve  pozitif enerjimizle Elazığ Atatürk Stadyumu’nda bordo beyazlı takımımızın yanında olacağız. Güzel olacak inşallah.
Beni okuyan, beni dinleyen, sözcüklerimin izini süren herkese teşekkür ediyorum. Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları