TAŞERON KADROYU ALDI

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'da yer alan taşeron düzenlemesi ile kafalarda soru işaretleri ortadan kaldırıldı. Buna göre,Elazığ ve tüm illerde 450 bin kişi sürekli işçi kadrolarına geçecek.

TAŞERON KADROYU ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerine ilişkin karar netleşti. Buna göre, Belediye de  çalışan personellerde sürekli işçi kadrolarına geçiyor.Düzenleme de Elazığ’da yaklaşık 10 Bin kişi kadroya geçti.

BELEDİYE’DE ÇALIŞANLAR İŞÇİ KADROSUNA GEÇECEK

Belediyelerdeki hizmet alımı kapsamında çalışanlar işçi kadrolarına alınacak 

Şu an Elazığ Belediyesi dahil tüm illerde personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı kapsamında çalışanların tamamı , belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alınacak.

ÇÖP, PARK, BAHÇE VE TEMİZLİK İŞÇİLERİ  KAPSAMA ALINACAK

Çöp, park, bahçe ve  temizlik işçilerinin kapsama alınması içinde düzenleme çalışmalarına başlanıldı.

BELEDİYELER PERSONEL İÇİN İHALE AÇAMAYACAK

Hizmet alımlarının tamamı , hiçbir şekilde personel alımı kriteri de koymadan, tüm park, bahçe, temizlikle ilgili ihaleleri artık belediyeler yapmayacak. Tamamı, belediyelerin  iktisadi teşekkülleri üzerinden gerçekleştirilecek.

TAŞERON DÜZENLEMESİNDEN YARARLANACAK KURUMLAR 

Sürekli işçi kadrolarına geçirilecek kurumlar da belirlendi.

Buna göre,

1-TBMM

2-Cumhurbaşkanlığı

3-Başbakanlık

4-Anayasa Mahkemesi

5-Yargıtay

6-Danıştay

7-Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu

8-Sayıştay

9-Bakanlıklar

10-Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği

11-Jandarma Genel Komutanlığı

12-Sahil Güvenlik Komutanlığı

13-Emniyet Genel Müdürlüğü

14-Diyanet İşleri Başkanlığı

15-Hazine Müsteşarlığı

16-Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı

17-Devlet Personel Başkanlığı

18-Türkiye İstatistik Kurumu

19-AFAD

20-Gelir İdaresi Başkanlığı

21-Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

22-Meteoroloji Genel Müdürlüğü

23-Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

ÜNİVERSİTELER DE KAPSAMA ALINDI

Özel bütçe kapsamındaki Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler, ÖSYM, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Atatürk Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TODAİE, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Adalet Akademisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Ve Marka Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, KOSGEB, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu. 

YARARLANACAK DİĞER KURUMLAR

Denetleyici ve düzenleyici kurumlardan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun, taşeron düzenlemesinden yararlanacak kurumlar arasında yer aldığını açıklandı. 

ELAZIĞ’DA YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ SÜREKLİ KADROYA GEÇİYOR

Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra, Elazığ’da yaklaşık 10 Bin taşeron çalışanının da sürekli kadroya geçeceği belirtildi.

KIDEMLERİYLE BİRLİKTE GEÇİŞLERİ  GERÇEKLEŞECEK 

Tüm illerde olduğu gibi Elazığ’da çalışan taşeron çalışanlarının da kıdemlerin de bir hak kaybı yaşanmayacak.Yaklaşık 450 Bin personel kıdemleri ile birlikte sürekli kadroya geçişleri yapılacak.