Seçim mi Geçim mi?

2023 seçimlerine 9 ay kala siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Cumhur İttifakı, Türkiye genelinde 200 bine yakın sandıkta üç milyon kişiyi görevlendirecek.

Seçim mi Geçim mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran 2023 seçimlerine yaklaşırken sandık başında hangi partiden kaç görevli olacağı netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı, Türkiye genelinde 200 bine yakın sandıkta üç milyon kişi görevlendirecek. AK Parti ve MHP’nin her sandıkta birer sandık kurulu üyesi, üçer müşahit ve parti teşkilatlarından gözlemcileri yer alacak.

Son seçimde en çok oyu alan beş parti her sandıkta bir sandık kurulu üyesi bulundurabiliyor. Ayrıca, seçime katılan her siyasi parti sandık başında müşahit bulundurma hakkına sahip. Siyasi partiler seçim güvenliği için yaz başından bu yana sandık başında görev alacak partililere eğitimler veriyor.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ise kurduğu 'Seçim Komisyonu', 'Seçim Süreci ve Seçim Güvenliği Komisyonu' ve 'Anayasal ve Yasal Çerçeve Hazırlık Komisyonu' ile seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Millet İttifakı tarafından yapılan açıklamada sandık güvenliğine yönelik her türlü tedbirin alınacağı ve tek bir oyun dahi zayi olmayacağı vurgulanmıştı. Seçimlerde 200 bine yakın sandıkta 60 milyon kişinin oy kullanması bekleniyor.

Ülke yavaş yavaş seçim havasına girmeye başladı. Seçime girecek partiler, özellikle sandık görevlilerine yönelik çalışmalar yaparken, mitingler de boy göstermeye devam ediyor. Eski yıllara göre seçim heyecanı çok fazla görünmüyor gibi. Vatandaşlar geçim sıkıntısı ve ekonomik sorunlar nedeniyle çok da  seçim konusunda konuşmuyor. Öyle ki eskiden sohbet ortamlarında seçim sohbetleri saatlerce konuşulur ve tatlı tartışmalar yaşanırdı. Şimdi ise sadece hayat pahalılığı konuşuluyor ve vatandaşın zihnini yoruyor.

Yaşanan ekonomik sorunlar gölgesinde seçim çalışmalarının eski havası olmadığı net olarak görünüyor. İnsanlarımız geçim derdine düşmüş ve seçim sonuçları hakkında her hangi bir yorum bile yapmıyor.

Bu nedenle 2023 seçimlerinin eski seçimlere göre çok heyecanlı olmayacağı kesin gibi görünüyor. Vatandaşın gündemi seçim değil, geçim olmuş…