Masa Toplanmak İçin Dağılır Mı?

Siyaset ve ülke 6'lı masanın adayının kim olacağına kilitlenmişken zaman zaman yapılan aykırı açıklamalarla masanın dağılma ihtimali  de gündeme geliyor ancak liderler bunu kendi aralarında görüşerek kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla geçiştiriyorlar.

Masa Toplanmak İçin Dağılır Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda siyasi görüş ve öngörülerine güvendiğim kendisinden feyz aldığım bir zirve şahsiyetten ilginç bir yorum dinledim.

Yorum özetle şu: “6’lı masa şu an belli belirsiz bir güven kaybı yaşıyor. Ortak imza ve ortak yetki tartışmaları, hem masa üyeleri hem de umudunu millet ittifakına bağlayan kitlelerde bir kafa karışlığı ve çok sayıda soru işaretine bırakmış durumda. Masa muhtemelen önümüzdeki günlerde tekrar toplanmak üzere dağılacak. Bu hamle ilk etapta Erdoğan’dan kurtulmak isteyen kesimlerde bir tedirginlik oluşturacak ve eyvah bu kez de fırsat kaçıyor endişesini getirecek. Umutların tükenme noktasına geldiği bir anda 6’lı masa tüm fikir ayrılıklarına rağmen ortak bir açıklama yaparak hem birlikteliklerinin devam ettiğini hem de adaylarının kim olduğunu açıklayacak. Bu açıklama ile aday çok kabullenilmese de bu oluşumun yeniden umut olması açısından tüm millet ittifakları tarafından kabul görecek ve bu atmosferde seçime gidilecek.”

Yorum bu. İlk etapta çok ütopik gibi gelse de sonuç itibariyle özellikle de bir türlü karar verilemeyen millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının geniş kitlelere benimsetilmesi için ciddi bir proje. Bekleyip göreceğiz.