Kadının Gücü…

Ülkemizde kadınlarımız genelde, başarıları ve örnek hikâyeleri ile gündeme gelmek yerine yaşadıkları mağduriyetlerle gündeme geliyor ya da getiriliyorlar.

Kadının Gücü…

Televizyon ve gazete haberlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan ve ne yazık ki özendirici ve teşvik edici olması özelliği uzmanlar tarafından dile getirilip benzer haberlerin sıklıkla yapılmasının sakıncalı olduğuna dair uyarılarına rağmen, şiddet, cinayet ve taciz haberleri ekranlardan eksik olmuyor.

Yaşanan mağduriyetler, sırf reyting uğruna ekranları süsleyedursun, tüm zorluklara  rağmen başarı hikâyeleri yazmış kadınlarımızın gösterdiği cesaret ve girişimcilik hepimizi mutlu ediyor gelecek adına umutlandırıyor.

Örnek bir cesaret ve girişimcilik haberi Elazığ’dan geldi. Elazığ’da yaşayan Fethiye Yıldız, evliliğinden kalan 4 bileziğini satıp Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek alarak çömlek atölyesi kurmuş. 

Elazığ’da yaşayan 2 çocuk annesi Fethiye Yıldız, evde durmak yerine çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunmaya karar verdi ve dönemin valisinin unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan çömlekçiliği yaşatmak için, çömlek ustası olanlara destek vereceğini duyurmasının ardından harekete geçti. Önce 2012 yılında KOSGEB’e başvurarak 30 bin liralık hibe desteği aldı. Daha sonrasında dört bileziği ve aldığı desteğin 15 bin lirasını kullanarak makine alan Yıldız, valinin tahsis ettiği dükkânda kendi atölyesini kurdu. İşlerinin artmasıyla birlikte daha büyük bir atölyeye taşınan Yıldız, atölyesinde eşi ve çocuklarıyla birlikte çömlek, güveç, tepsi ve küçük minyatür gibi 30 çeşit ürün üretiyor. 

Ürünlerin tamamının el yapımı olduğunu belirten Yıldız, yaptığı ürünleri şehir dışına da kargo ile yolluyor.

İşte kadının gücü ve girişimcilik ruhu… Bu girişimcilik örneği, sebat ve azim hepimize örnek olması lazım. Birçok insanın cesaret edemediği girişimi bir ablamız yapmış ve başarılı olmuş. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ve en uzun yolculuklar ilk adımla başlar.

Haydi gençler! Kamudan iş beklemek yerine bir adım da siz atıp benzer bir başarı hikâyesi yazmaya var mısınız?  Yolunuz açık olsun…