Elazığ Kuyumcular Odası Başkanından Altın Tavsiyeler

Altın piyasasının oldukça hareketli olduğu bugünlerde, aklında onlarca soru oluşan vatandaşlara Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı'dan önemli açıklamalar geldi.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanından Altın Tavsiyeler

Özellikle altın piyasasının yüksek oluşu düğün, nişan ve sünnet gibi merasimlerde alımların oldukça fazla düştüğünü belirten Çakmakcı: “Beş altı tane bilezik alacak olan iki tane üç tane almaya başladı. Enflasyon rakamlarının yüksek oluşu ister istemez vatandaşın alım gücünü düşürdü. Tabi gücü olanlar alıyor ama genellikle bir düğüne bir çeyrek altın alacak insan alamıyor, yarım grama kadar düştük. Bu da dolayısıyla sektörün donmasına sebep oluyor. Altın fiyatlarında kesinlikle bir düşüş beklemiyoruz. Çünkü enflasyonun bu kadar yüksek olduğu döneme baktığımız zaman kesinlikle bir düşüş beklemiyoruz” dedi.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanından Altın Tavsiyeler

“ALTINA YATIRIMDA DA KESİNLİKLE UZUN VADELİ DÜŞÜNSÜNLER”

Başkan Çakmakcı: “Şu an faizlerle baskı altın, yarın, diğer gün ekonomi düzelir de enflasyon düşerse bu durum altına yansır. Faizlerde biriken para, en güvenilir liman olan altına yatırılır. Bu durum da önümüzdeki dönemlerde altın fiyatlarını çok daha yükseltir.  Yatırımcılara tavsiyemiz, altın fiyatlarında günü birlik görülen düşüşü düşünmemeli. Uzun vadeli yatırım yapmalı.  Düşünün ki bir ara aldığınız zaman ya da bir iş yeri açtığınız zaman iki yılı baz alıyorsanız, "iki yıl bir şey yapmayacağım. Herhangi bir şey beklemiyorum" düşüncesiyle hareket eden insanlar, altına yatırımda da kesinlikle uzun vadeli düşünsünler. Altın uzun vadede hep kazandırmıştır en azından bizler bu şekilde düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ALTIN FİYATLARINDA, DEDİĞİM GİBİ YAKLAŞIK 40 GÜN SONRA BÜYÜK BİR ARTIŞ OLACAK”

Fikret Çakmakcı : “Geçen hafta sonu merkez bankasının açıklamış olduğu bir dolar kuru var. 30 bin lira olacak dolar kuruna endekslediğimiz zaman altında 1950-2000 rakamları ortaya çıkıyor. Yani biz yılbaşına kadar altının 1950-2000 aralığında olacağına inanıyoruz.  Birikimi olanlar elinden altını çıkarmasınlar. Malumunuz bir deprem yaşadık, ev ihtiyacı olan insanlar altınlarını bozdurup, evini arabasını ya da çocuğunu evlendirsinler. Ama bir şeye ihtiyacı olmayan vatandaşlar kesinlikle bu altını bozmadan değerlendirsinler. Altın fiyatlarında, dediğim gibi yaklaşık 40 gün sonra büyük bir artış olacak” şeklinde konuştu.