Değişim Başladı mı?

İlimizin en önemli problemlerinden birinin de bürokratlar olduğunu bürokratların halka değil de kendisini o makama atayan siyasilerin emir eri gibi çalıştığını, halkın taleplerini göz ardı etmekle kalmayıp vatandaşlarla görüşmekten bile kaçtıklarını sıklıkla dile getiriyoruz.

Değişim Başladı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün de Hakimiyet’e Göre köşemizde bu konuyu gündeme getirmiş ve heyecanı, hizmet aşkı ve gayreti tükenen bürokratların değişmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Bu yazımızın ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat’ın görevinden istifa ettiği haberi sitelere düştü. Prof. Dr. Polat, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği dilekçeyle istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Valilik varken neden Sağlık Bakanlığı onun da vardır elbet bir açıklaması…

Polat'ın eski görev yeri olan Fethi Sekin Şehir Hastanesinde KBB uzmanı olarak görevine döneceği de aynı haber içinde yer almış.

Bu istifa Sayın Polat’ın makul ve geçerli sebeplere dayalı olarak şahsi karar ve inisiyafinin bir ürünü mü yoksa görevden alınma sinyali aldığı için bir ön alma adımı mıdır  bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz şu ki sağlık konusunda siyaset kurumu Elazığ’da bürokrasiden çok çok önde.

Özellikle Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in sağlık yatırımları, hekim atamaları, şehre ve ilçelere yeni hastaneler kazandırılması yönündeki gayretleri ve bunun tümüyle karşılık bulmasına karşın, yerel dinamiklerin bu hıza ayak uyduramadığına dair duyumlarımız vardı.  Bu değişimin hem Polat hem de şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.