Muhtarların Hakkıdır! 

Türkiye'nin son dönemde en çok konuştuğu konulardan birisi olan 'muhtarlıkların kapatılması' tartışmaları sürerken Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal ise muhtarlara yeşil pasaport verilmesini talep etti.

Muhtarların Hakkıdır! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sahip oldukları sosyal haklar, belediyelerin verdiği imkanlar ve yakınlarının işe alınmaları, yapılan lüks muhtarlık ofisleri ve tefrişatları ile yüksek maaş nedeniyle cazibe haline gelen muhtarlıklarda kıyasıya rekabet yaşandı.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından ise e-Devlet kullanımının  yaygınlaştığı bu dönemde, 50 bin muhtarın varlığı ülke ekonomisine verdiği yük ile tekrar sorgulanmaya başlandı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ise muhtarlıkların kaldırılması gündeminin konuşulduğu bu günlerde muhtarları onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilmesini talep etmiş.

Federasyon başkanı bizce az bile istemiş. Aslında muhtarlara belediye kontenjanından bir özel kalem müdürü, bir sekreter ve bir de makam arabası tahsis edilmeli. Çünkü adamlar yerine göre kendilerini milletvekili, vali, belediye başkanı hatta bakan olarak görüyor. Hizmeti yapan ilgili kurumlar, havasını atan, cakasını satan ve reklamını yapan bazı muhtarlar. 

Mahalleye çivi çakılsa onların marifeti, mahallede bir sakinin ayağına diken batsa ilgili  kurumun zafiyeti ve suçu. Muhtarlara yeşil pasaport vermek de yetmez onların yılda iki kez yurt dışına çıkmaları için harcırah ve ödenek de tahsis edilmeli. Geri adım atmayın muhtarlar, arkanızdayız…