Lojistik Merkez Ne Zaman Yapılacak?

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, Manisa, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve İzmir'e dikkat çekip uyarılarda bulunarak, 'Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var ' diyerek bir kez daha bölgemize dikkat çekti.

Lojistik Merkez Ne Zaman Yapılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görür, her ne kadar Elazığ’ı riskli iller kapsamında saymasa da Tunceli, Bingöl, Karlıova ve Erzincan bölgeleri hemen yanı başımızda. Elazığ olası 7 şiddetindeki bu depremleri ciddi anlamda hissedecek ama büyük yıkım ve ölüm yaşamayacak. Ancak bu il ve ilçelere en yakın il olarak da anında ilk yardım, arama kurtarma, gıda ve araç-gereç ve teknik destek ulaştıracak ilk il de Elazığ olacak.

Uzmanlar bu bölgelerde yaşanacak olası bir depremle ilgili önlemler almakla birlikte deprem alanlarına her türlü desteği sağlayacak lojistik üs konusunda da çalışmalar yapmalı.

Bu konuda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlar, üst düzey bürokratlar ile ilimiz siyasilerine her fırsatta ilimizde bir lojistik üs merkezi kurulması konusunda çağrılar yapıyor. 

Yapılan bu çağrılar ilgili kurumlarda gündeme alınmakla birlikte bugüne kadar somut adımların atılmaması depremi ciddiye almamak yanında afetzedelere kısa sürede ulaşma noktasında da bir duyarsızlığın göstergesi olarak yorumlanıyor.

Deprem beklenen illerin siyasette güçlü temsilcileri var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöllü. Eski ve son Başbakan Binali Yıldırım Erzincanlı.  Yine bölgenin siyasette etkin ve güçlü çok sayıda milletvekili, eski bakan ve üst düzey bürokratları var. 

Tüm bu siyasi ve bürokratik gücün ortak akılla birleşip Elazığ’a lojistik üs merkezi  kurulması konusunda hassas olmaları ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın olası olumsuzlukları şimdiden görüp büyük bir öngörüyle talep ettiği lojistik üssünün yapılması konusunda adım atmaları lazım.