Bir Fırat Klasiği Daha…

Yapay zekanın hızlı gelişimi sağlık alanında da kullanılmaya başlandı. Marmara Üniversitesi ve AstraZeneca Türkiye'nin başlattığı 'PROHEART-AI' projesi kapsamında, kalp yetersizliğinin yapay zekâ ve giyilebilir teknoloji kullanılarak erkenden tespit edilmesi hedefleniyor.

Bir Fırat Klasiği Daha…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AstraZeneca Türkiye’nin destek verdiği projeye Marmara Üniversitesi ile birlikte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şehir Hastanesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şehir Hastanesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi de katkıda bulunacak.

Proje kapsamında kalp yetersizliğinin yapay zekâ ve giyilebilir teknoloji kullanılarak erkenden tespit edilmesi hedeflenirken,böyle önemli bir projeye Fırat Üniversitesi’nin de paydaş olması bizler için ayrı bir önem taşıyor.

Rektör Prof.Dr. Fahrettin Göktaş’ın göreve geldiği günden itibaren eğitim ve bilimde çağ atlamasının ardından artık bu tür haberlere alıştık. Her gün önemli bir projeye paydaş olan ve gururumuz olan Fırat Üniversitesinin bu proje de de ön plana çıkmasını takdir ediyoruz ve emeği geçenleri kutluyoruz.  Fırat Üniversitesinin bu başarısının diğer kurumlara da örnek olmasını diliyoruz.